Medi Ambient i Habitatge amplia la temporada de caça del senglar davant el gran nombre d'accidents que causen

query_builder   4 febrer 2004 00:00

event_note Nota de premsa

Medi Ambient i Habitatge amplia la temporada de caça del senglar davant el gran nombre d'accidents que causen

El Departament de Medi Ambient i Habitatge ha dictat una resolució publicada avui al Diari Oficial de la Generalitat que té per objecte obrir un període extraordinari de caça del porc senglar a diverses comarques de Catalunya.

L’actual densitat poblacional del porc senglar (Sus scrofa) és molt elevada i això fa augmentar el risc d’accidents de trànsit i de danys a l’agricultura. És per això que s’ha considerat oportú ampliar fins al dia 22 de febrer la temporada de caça  a la comarques del Montsià, Baix Ebre, Terra Alta, Ribera d’Ebre, Priorat, Baix Camp, Tarragonès, Baix Penedès, Alt Camp, Conca de Barberà, Selva, Gironès, baix Empordà, Alt Empordà, Pla de l’Estany i Garrotxa.

Els consells territorials de caça de les Terres de l’Ebre, Tarragona i Girona van informar de manera favorable l’obertura d’aquest període extraordinari de caça del porc senglar. Aquesta ordre d’ampliació de tres setmanes entrarà en vigor avui mateix.

El període hàbil de caça del senglar per la temporada 2003-2004 a les comarques de Barcelona (excepte Osona) i les comarques de Lleida s’acaba el quart diumenge de febrer.