Medi Ambient confirma que la taca de l'Ebre no era tòxica

query_builder   27 febrer 2004 10:25

event_note Nota de premsa

Medi Ambient confirma que la taca de l'Ebre no era tòxica

La taca era d’oli d’origen natural i no d’hidrocarbur com es va dir en un primer momentL’Agència Catalana de l’Aigua continuarà investigant l’origen de l’incident

Tècnics de l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA), del Departament de Medi Ambient i Habitatge, han confirmat que la taca apareguda dimecres a l’Ebre entre Miravet i Tivenys no és tòxica.

Els resultats analítics rebuts avui indiquen que es tractava d’una taca d’oli d’origen natural (no mineral) i no d’hidrocarbur tal i com es va dir en un primer moment. L’aspecte visual d’ambdós olis i l’alteració la qualitat de l’aigua al riu són similars i el color clar de la taca va fer pensar que pogués ser d’hidrocarbur. El fet de que el producte vessat sigui oli d’origen natural fa que l’afectació al medi no sigui tòxica.

La taca més important detectada dimecres, ahir ja s’havia dissolt del tot amb l’aigua, i el Departament de Medi Ambient i Habitatge va donar per resolt l’episodi a l’espera de rebre els resultats analítics de la mostra d’aigua del riu Ebre a Benifallet. Confirmat avui que es tractava d’una taca d’oli natural, l’ACA continuarà les tasques de recerca de l’origen de l’incident.