Medi Ambient cobrirà el Torrent de l'Ase al seu pas per El Masnou

L'Agència Catalana de l'Aigua subvenciona el 100% d'aquest projecte que costarà 2,46 milions d'euros

query_builder   13 febrer 2003 11:24

event_note Nota de premsa

Medi Ambient cobrirà el Torrent de l'Ase al seu pas per El Masnou

L'Agència Catalana de l'Aigua subvenciona el 100% d'aquest projecte que costarà 2,46 milions d'euros

El Departament de Medi Ambient, a través de l’Agència Catalana de l’Aigua, ha aprovat una subvenció de 2,46 M€ per a cobrir el Torrent de l’Ase en el seu pas per El Masnou (Maresme). Aquesta obra contribuirà a donar continuïtat als espais públics del poble al mateix temps que evitarà inundacions i molesties als veïns.

El tram del torrent que es cobrirà està situat al centre de El Masnou i, en èpoques de pluja, divideix el municipi en dues bandes. L’obra projectada consisteix en la canalització de les aigües pluvials del Torrent que s’inicia al carrer Artesa de Segre, amb un sorrall. A continuació, es col·loquen 872,35m. de marc de formigó armat de 1,75x1,75m, amb una pendent del 3,5%, seguits de 10 metres de marc de formigó armat de 2,45mx1.20 m. amb una pendent del 3,5%. Amb la finalitat d’aconseguir la pendent indicada, s’instal·laran uns 30 pous de registre. Per a la recollida d’aigües superficials provinents de carrers adjacents es construiran 50 unitats d’embornals.

El projecte preveu la substitució de la xarxa d’aigües residuals del Torrent de l’Ase ja que aquesta es troba situada al mig del carrer i amb les obres de construcció de la canalització de les aigües pluvials, es preveu que pateixin desperfectes. Aquesta substitució es farà amb la col·locació de dos tubs de formigó armat, amb junta de goma de 40 cm de diàmetre, un a cada costat de la canalització principal. S’instal·laran 22 pous de registre a banda i banda. L’obra es finalitzarà amb la reposició dels paviments del carrer.