L'INCASÒL adjudica la construcció de 128 habitatges

query_builder   10 desembre 2004 13:47

event_note Nota de premsa

L'INCASÒL adjudica la construcció de 128 habitatges

L’Institut Català del Sòl ha adjudicat la construcció de quatre promocions amb un total de 128 habitatges, dels quals 50 es destinaran a lloguer per a joves. Les promocions estan situades en els municipis de l’Ampolla, el Masnou i Barcelona, i suposaran una inversió total de 10,2 M€.

Aquestes promocions s’inscriuen en el marc del Pla per al dret a l’habitatge 2004-2007, promogut pel Departament de Medi Ambient i Habitatge, que preveu doblar la producció d’habitatges protegits per arribar als 42.000 en quatre anys, la meitat dels quals en règim de lloguer. Aquest Pla té com a objectiu atendre al màxim les necessitats d’habitatge de la població amb la introducció de diferents mesures, com ara que l’Incasòl incrementi la construcció d’habitatges protegits.

Així mateix, i seguint les directrius del Pla, les promocions que s’acaben d’adjudicar es construiran en terrenys cedits pels ajuntaments beneficiats, i totes compleixen els paràmetres de sostenibilitat en estalvi energètic (energia solar per preescalfar l’aigua calenta, dobles vidres...), ús sostenible de l’aigua (xarxa de pluvials separativa, mecanismes estalviadors d’aigua...) i materials que faciliten la seva construcció i generen menys residus en cas de deconstrucció.

L’Ampolla – Cap-roig 2a fase

20 habitatges de protecció oficial de compravenda, 7 locals comercials i 24 places d’aparcament

 

Import d’adjudicació  1.998.748 € (sense IVA)

Empresa adjudicatària  Construcciones N. Solé, SL

Final previst de l’obra  Primer trimestre de 2006

La promoció, de l’Institut Català del Sòl, es construirà en el sector residencial de Cap-roig. Actualment, l’Institut hi edifica una promoció de 24 habitatges de lloguer per a joves que preveu finalitzar durant el primer trimestre de 2005.

La promoció es distribueix en 2 blocs de planta soterrània i planta baixa més dues plantes pis, i ha estat projectada per l’arquitecte Sebastià Riera. Els habitatges tenen una superfície útil mitjana de 75 m2 i 3 dormitoris.

El Masnou – Can Jordana

18 habitatges de lloguer per a joves, 5 locals i 23 places d’aparcament

Import d’adjudicació  1.528.211 € (sense IVA)

Empresa adjudicatària  Construcciones Baldó, SA

Final previst de l’obra  Primer trimestre de 2006

La promoció se situa en el carrer del Torrent de Vallmora, en una parcel•la del Pla parcial de Can Jordana. L’edifici, projectat per l’arquitecta Victòria Barber, és un bloc aïllat de planta soterrània i planta baixa més tres plantes pis. Els habitatges tenen una superfície útil mitjana de 57 m2 i 2 dormitoris.

Barcelona – Carrer de Sant Eloi

32 habitatges de lloguer per a joves i un aparcament amb 19 places per a cotxes i 29 per a motocicletes

Import d’adjudicació  1.858.493 € (sense IVA)

Empresa adjudicatària  Construcciones Pérez Villora, SA

Final previst de l’obra  Segon trimestre de 2006

El projecte d’aquest edifici ha estat dissenyat per l’equip d’arquitectes format per Imma Balcells, Ramon Bartolomeu Sisó i Daniel Torrubiano que va guanyar el Concurs de Joves Arquitectes convocat pel Govern de la Generalitat de Catalunya i el Col•legi d’Arquitectes de Catalunya, concurs per a la recerca de noves propostes aplicades a quatre promocions de lloguer per a joves, situades a diferents barris de la ciutat de Barcelona. El projecte va ser premiat per la seva adaptació a l’emplaçament, amb una façana industrial a l’interior de l’illa i una façana urbana al carrer de Sant Eloi, pel bon tractament dels espais comuns i per unes tipologies d’habitatge que permeten una gran flexibilitat.

L’edifici se situa al carrer de Sant Eloi, a l’extrem nord del passeig de la Zona Franca. És un bloc de planta baixa més quatre plantes pis. Hi ha 27 habitatges d’un dormitori amb una superfície útil de 40 m2, i 5 habitatges de dos dormitoris amb una superfície útil d’entre 48 m2 i 54 m2.

Barcelona – Habitatges del Governador

58 habitatges, 6 locals comercials, 1 local d’equipaments i 135 places d’aparcament

Import d’adjudicació  4.879.808 € (sense IVA)

Empresa adjudicatària  Construcciones Solius, SA

Final previst de l’obra  Quart trimestre de 2006

Aquesta promoció és la cinquena i darrera fase d’execució de la remodelació del barri dels Habitatges del Governador, afectat de patologies estructurals. Fins al moment, s’han invertit prop de 40 M€ en la construcció de 575 habitatges.

La promoció es distribueix en dos edificis aïllats (C-1 i C-2) situats entre els carrers d’Almansa, Góngora i Marín, i ha estat dissenyada per l’arquitecte Ferran Huerta. Ambdós edificis són de planta baixa més quatre plantes pis, i un edifici té, a més, dos soterranis destinats a aparcament. Els habitatges tenen una superfície útil que oscil•la entre els 57 m2 del més petit i els 78 del més gran. N’hi ha 47 que tenen tres dormitoris, 8 habitatges en tenen quatre i els 3 restants en tenen dos.