La Generalitat no autoritzarà la central tèrmica de Sant Pere de Torelló

El Departament de Medi Ambient i Habitatge aposta per construir en el seu lloc una central de biomassa

query_builder   20 setembre 2004 10:12

event_note Nota de premsa

La Generalitat no autoritzarà la central tèrmica de Sant Pere de Torelló

El Departament de Medi Ambient i Habitatge aposta per construir en el seu lloc una central de biomassa

El Departament de Medi Ambient i Habitatge, en la darrera sessió de Ponència Ambiental, va resoldre que no autoritzaria el projecte de central tèrmica de combustible preparat de Sant Pere de Torelló. En el seu lloc, el Departament considerará més favorablament la construcció d’una central de biomassa. Una central d’aquestes característiques permetrà produir energia elèctrica estalviant les emissions dels combustibles fòssils, ja que aquest tipus d’instal•lacions utilitzen matèria orgànica per generar energia.

En aquests moments, el subministrament energètic de la Vall de Ges s’obté bàsicament del fuel, fet que contamina l’atmosfera de sofre i altres contaminants, a més d’emetre CO2. Amb aquesta central de biomassa s’aconseguiria subministrar aigua calenta, calefacció i energia elèctrica a tota la Vall d’una forma més respectuosa amb l’entorn i aplicant la voluntat del nou Govern de complir amb el Protocol de Kioto.

L’adopció d’aquest sistema de producció energètica permet que Catalunya, per una banda, acompleixi amb la Directiva Europea que internalitza el Protocol de Kioto, és a dir, que contribueixi en la reducció d’emissions de diòxid de carboni. I per l’altra, impulsa una gestió més efectiva dels residus de la pràctica forestal i de l’agricultura.  D’aquesta manera, a més de garantir el subministrament elèctric de qualitat, es protegeix el medi ambient.

L’empresa CERR, SL va sol•licitar l’autorització ambiental per al projecte de Central Tèrmica de Combustible Preparat a un polígon industrial del municipi de Sant Pere de Torelló. Aquesta sol•licitud s’ha sotmès als tràmits previstos per la Llei d’Intervenció Integral de l’Administració Ambiental i durant el període d’exposició pública es van presentar 22 tipologies d’al•legacions per part d’administracions municipals, d’entitats cíviques i de particulars. En aquest moment, i per a totes aquelles persones físiques i jurídiques que van sol•licitar ser part interessada, se’ls obre un període d’informació pública per consultar aquesta proposta de resolució i presentar al•legacions, si ho creuen convenient.