L'incendi forestal de Santa Cristina d'Aro pot haver estat provocat per una negligència

query_builder   1 febrer 2003 14:54

event_note Nota de premsa

L'incendi forestal de Santa Cristina d'Aro pot haver estat provocat per una negligència

 El conseller Espadaler parla de la imprudència d’un particular que ha fet cremes incontrolades, que ja ha passat a disposició judicial De les 619 hectàrees afectades, 571 han estat en la zona PEIN del massís de les Cadiretes

L’incendi forestal que crema des d’ahir divendres a la zona de Santa Cristina d’Aro i Sant Feliu de Guíxols pot haver estat provocat per una negligència, segons les hipòtesis del Cos d’Agents Rurals. El conseller de Medi Ambient, Ramon Espadaler, que s’ha desplaçat fins el lloc de l’incendi, ha apuntat com a causa més probable “la negligència d’un particular que va fer cremes per netejar les parcel·les de la urbanització Costa Brava de Santa Cristina d’Aro, malgrat els avisos dels darrers dies de no fer foc sota cap concepte. El presumpte autor de l’incendi ja ha passat a disposició del jutjat de Sant Feliu de Guíxols i n’ha reconegut l’autoria”.

 L’incendi es dóna a hores d’ara per controlat, tot i que operatius dels bombers continuaran a la zona per vigilar que el vent no el faci revifar. De les 619 hectàrees d’arbres i matolls que han cremat, 571 han estat en la zona del Pla d’Espais d’Interès Natural (PEIN) del massís de les Cadiretes. El conseller Espadaler ha apuntat que el proper dilluns es reunirà amb els alcaldes de la zona afectada per establir les mesures de recuperació d’aquest espai.

La Direcció General de Prevenció de Riscos en el Medi Natural, del Departament de Medi Ambient, té activat des de la matinada de dimecres el Pla Alfa, de desplegament operatiu dels efectius per risc d’incendi forestal, en el nivell 2, que ha suposat la vigilància exclusiva d’incendis, en les comarques de l’Alt i Baix Empordà, a les Terres de l’Ebre i el Camp de Tarragona. El fort vent del nord que ha estat bufant en aquestes zones va fer establir els dispositius necessaris per controlar aquesta situació. Des del primer moment es va comunicar als ciutadans la màxima precaució, no fer foc sota cap concepte, i no fer activitats que poguessin comportar un risc per al medi natural.

El risc d’incendi continua sent elevat avui en diferents comarques catalanes. Podeu consultar el mapa de risc en la següent adreça: http://www.gencat.es/mediamb/incendis/maparisc.htm.