Jornada sobre l'Ecotiquetatge

query_builder   14 desembre 2004 09:28

event_note Nota de premsa

Jornada sobre l'Ecotiquetatge

Avui, s’ha celebrat al Departament de Medi Ambient i Habitatge la Jornada sobre l’Ecoetiquetatge de Productes i Serveis organitzada per l’Organització de Consumidors i Usuaris de Catalunya (OCUC).

La Jornada, que rep el suport del Departament de Medi Ambient i Habitatge, pretén ser un espai de diàleg entre els diferents actors que intervenen en l’ecoetiquetatge. Hi participen representants dels diferents sistemes d’ecoetiquetatge i agents que fan possible la presència de les ecoetiquetes al mercat.

A l’inici de la Jornada, s’ha fet lliurament de la Guia d’ecoetiquetes, que és una eina eficaç, senzilla i útil per informar la ciutadania. La Guia conté informació clara i concisa sobre les principals etiquetes que hi ha al mercat, i sobre quins productes o serveis poden presentar-la. També explica els avantatges ambientals que representa estar identificat per una ecoetiqueta i quin és l’òrgan que les atorga.

En el decurs de la Jornada, s’ha pogut conèixer, a través d’una ponència, l’experiència  d’un dels primers sistemes d’ecoetiquetatge a Europa, l’Àngel Blau. També s’han fet dues taules rodones, una al matí sobre els agents que intervenen en l’ecoetiquetatge, i una altra, a la tarda, sobre ecoetiquetes a Catalunya. La cloenda de la Jornada ha anat a càrrec de la directora general de Qualitat Ambiental, Maria Comellas, i el president de l’OCUC, Àngel Tarrés.

undefined
undefined
undefined
undefined
undefined