Els equips de neteja del riu Fluvià ja han recollit 200 tones de mescla de fuel i d'aigua

query_builder   17 juny 2004 17:49

event_note Nota de premsa

Els equips de neteja del riu Fluvià ja han recollit 200 tones de mescla de fuel i d'aigua

Els efectius del Departament de Medi Ambient i Habitatge continuen els treballs de recollida de fuel, aigua i vegetació impregnada en els marges del riu Fluvià, en concret a la segona barrera del riu. Durant tota la tarda i nit d’ahir, un camió cisterna ha treballat aspirant el fuel que al llarg del dia s’havia anat acotant a les barreres i empenyent cap a les vores.

En el canal on es va produir l’abocament, ja s’han començat a retirar els sòls contaminats de dins de la llera; aquesta tasca es complementa amb la retirada de la vegetació contaminada.

D’aquesta manera, els efectius del Departament de Medi Ambient i Habitatge han retirat del riu Fluvià 10 tones més de mescla de fuel i aigua durant les darreres 24 hores. Així, el còmput final de tones recollides ja és de 200. Cal afegir que la quantitat de fuel que encara és al riu està continguda en la segona barrera.

També, s’ha mostrejat de nou el riu Fluvià i els pous per comprovar si els resultats obtinguts de la qualitat de l’aigua compleixen els objectius de qualitat vigent que s’han enviat al Departament de Control de l’Agència Catalana de l’Aigua.

Durant aquest matí, han continuat les tasques de neteja a la segona barrera que es va ubicar al riu Fluvià.