El conseller de Medi Ambient inaugura la depuradora de Deltebre

Visita, tambbé, l'Ecomuseu del delta de l'Ebre

query_builder   2 maig 2003 18:32

event_note Nota de premsa

El conseller de Medi Ambient inaugura la depuradora de Deltebre

Visita, tambbé, l'Ecomuseu del delta de l'Ebre

El conseller de Medi Ambient, Ramon Espadaler, ha inaugurat aquesta tarda l’Estació Depuradora d’Aigües Residuals (EDAR) de Deltebre, al Baix Ebre. El sistema de depuració de les aigües residuals consisteix en un tractament biològic de fangs actius airejat amb difusors.

 Els col·lectors en alta impulsen l’aigua residual fins a l’estació depuradora mitjançant onze estacions de bombament, situades en diversos ramals que van a parar a un col·lector interceptor paral·lel al canal principal de reg de la Comunitat de Regants de l’Esquerra. La longitud total dels col·lectors d’impulsió és de 9.923 metres, més 1.187 metres del col·lector de sortida de la planta fins al riu Ebre.

Aquesta infraestructura dóna servei a 12.500 habitants, tractant 5.000 metres cúbics d’aigua al dia. El pressupost total de l’obra ha estat de 4.224.364,59€, finançats al 80% pels fons de cohesió de la Unió Europea i el 20% restant per l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA), del Departament de Medi Ambient.

 El conseller també ha visitat l’Ecomuseu del Delta de l’Ebre, acompanyat per l’alcaldessa de Deltebre i presidenta del Parc natural del Delta de l’Ebre, Immaculada Juan, el director general del Parc, Jordi Roig, el delegat de Medi Ambient a les Terres de l’Ebre, Pere Vidal, i representants del territori que conforma el Parc. L’Ecomuseu del Parc Natural del Delta de l’Ebre va ser inaugurat a l’octubre de 1989. La seva funció principal és introduir els nouvinguts en el peculiar món del Delta, especialment en el funcionament dels aspectes naturals i humans del seu ecosistema. D’aquesta manera, els diferents elements que el configuren són representacions dels paisatges, de les activitats tradicionals i de l’arquitectura del Delta.