El conseller de Medi Ambient i Habitatge es compromet a fer noves inspeccions a l'abocador de Vacamorta i a revisar-ne la llicència

query_builder   5 febrer 2004 00:00

event_note Nota de premsa

El conseller de Medi Ambient i Habitatge es compromet a fer noves inspeccions a l'abocador de Vacamorta i a revisar-ne la llicència

El conseller de Medi Ambient i habitatge, Salvador Milà, ha mantingut aquest matí una trobada amb l’alcalde de Cruïlles, Ramon Nadal,  per tractar la problemàtica de l’abocador de Vacamorta. A continuació, i acompanyat pels membres de la plataforma antiabocador, ha visitat el recinte.

Salvador Milà s’ha compromès a prendre mesures immediates i a tramitar aquest mateix mes de febrer una inspecció a l’abocador, en relació a la llicència atorgada l’abril del 2003. El conseller ha demanat a l’ajuntament i a la plataforma que designin els seus tècnics perquè puguin acompanyar els tècnics del Departament de Medi Ambient i Habitatge i els de la pròpia empresa.

També ha dit que, precisament ahir, des del Departament es va denegar  un permís d’extracció d’argiles en una parcel·la situada just al costat  de l’abocador, per evitar que això suposés la seva possible ampliació.

Després de visitar l’Ajuntament de Girona i d’entrevistar-se amb l’alcaldessa, Anna Pagans, i els membres del consistori, el conseller s’ha dirigit a la Delegació Territorial del Departament. Allà ha mantingut una reunió amb representants del Consell Comarcal del Gironès, l’ajuntament de Girona i la Diputació de Girona, que li han presentat un nou “Pla Estratègic de Residus”. Es tracta d’un pla que volen implantar inicialment en el sistema urbà de Girona i que pretén  fer una gestió integral dels residus des de la seva producció fins a la minimització, passant per la seva recollida i tractament. Milà ha manifestat que "en nova gestió s’ha estudiar molt bé on i com hi poden haver abocadors, aprofitant les instal·lacions actuals, i evitant sobretot que hi hagi més incineradores”

El conseller de Medi Ambient i Habitatge ha mantingut també una reunió amb representants de diferents plataformes ecologistes de les comarques gironines.