El conseller Milà lliura la nova promoció d'habitatges de lloguer per a joves de Cornellà

query_builder   17 febrer 2004 09:38

event_note Nota de premsa

El conseller Milà lliura la nova promoció d'habitatges de lloguer per a joves de Cornellà

Aquest és el primer lliurament de claus del conseller de Medi Ambient i HabitatgeLa nova promoció està situada al carrer de Víctor Pradera, 7, d’aquest municipi del Baix Llobregat

El conseller de Medi Ambient i Habitatge, Salvador Milà, juntament amb el secretari d’Habitatge, l’alcalde de Cornellà, el director de l’INCASOL i el conseller delegat d’ADIGSA, han lliurat aquesta tarda les claus dels 24 nous pisos de lloguer per a joves que la Generalitat de Catalunya ha construït a  Cornellà de Llobregat.

Aquests habitatges de protecció oficial, situats al carrer de Víctor Pradera, s’han adjudicat en règim de lloguer per a joves i tenen uns 43 metres quadrats de superfície útil i una habitació. El lloguer d’aquests pisos oscil·larà al voltant dels 130 euros mensuals.

La construcció d’aquests nous pisos ha comportat una inversió per part de la Generalitat de Catalunya d’1.154.019 euros (més de 192 milions de les antigues pessetes). L’autor del projecte és l’arquitecte Josep A. de Alonso Barriga, i l’ha construït l’empresa COPISA.

L’edifici és de planta baixa més sis plantes pis, i s’ha construït en uns terrenys cedits gratuïtament per l’Ajuntament del municipi. Un dels habitatges és adaptat per a persones amb minusvalidesa. A la planta baixa de l’edifici hi ha 2 locals comercials amb una superfície útil total de 169 m2. L’edifici té 10 places d’aparcament exterior per a cotxes més un aparcament per a motos i bicicletes.

La Generalitat ha aplicat en aquesta edificació paràmetres de sostenibilitat. Aquesta promoció gaudeix de font d’energia renovable (energia solar per preescalfar l’aigua calenta) i xarxa de pluvials separadora, i s’ha construït amb materials prefabricats que faciliten la seva construcció i generen menys residus en cas de desconstrucció com són els pannells de façana prefabricats de formigó armat i les plaques de pladur del envans interiors.

Promoció del carrer de J. Duran Campderròs

Al costat d’aquest edifici, l’Institut Català del Sòl està construint 76 habitatges de promoció pública en règim de lloguer situats al carrer de Josep Duran Campderròs, davant l’avinguda dels Alps.

L’obra es va adjudicar, conjuntament a la del carrer de Víctor Pradera, a l’empresa COPISA, té un pressupost de 4,25 MEUR i es preveu que finalitzi el pròxim mes d’abril.

La promoció ha estat dissenyada pels arquitectes Xavier Vicens Matas i Modest Batlle Blanco. Es tracta d’un edifici configurat en dues peces en forma de prisma. La primera peça és de planta baixa i quatre plantes pis i té 32 habitatges. Tots els habitatges tenen dos dormitoris i una superfície útil que oscil·la entre els 53 m2 i els 60 m2. Dos d’aquests habitatges estan adaptats per a persones amb minusvalideses.

La segona peça és de planta baixa més tres plantes pis i té 44 habitatges, tots amb 3 dormitoris. La superfície útil aproximada dels habitatges oscil·la entre els 64 m2 del més petit i els 70 m2 del més gran.

La promoció es completa amb 76 places d’aparcament i un local a la planta baixa que té una superfície útil de 43 m2.