El conseller Milà anuncia el desdoblament del collector de les aigües residuals a Cabrera de Mar

query_builder   13 setembre 2004 11:11

event_note Nota de premsa

El conseller Milà anuncia el desdoblament del collector de les aigües residuals a Cabrera de Mar

Durant l’acte d’inauguració les obres de millora de la xarxa de distribució a la comarca del Maresme a l’estació de tractament d’aigües potables del Ter de Cardedeu, el conseller de Medi Ambient i Habitatge, Salvador Milà, ha anunciat que l’Agència Catalana de l’Aigua, ACA, executarà el desdoblament del col•lector en alta d’aigües residuals a Cabrera de Mar de manera imminent. Aquesta obra ha de permetre resoldre definitivament els nombrosos trencaments del col•lector general d’aigües residuals en aquest tram de la comarca del Maresme.

Aquesta actuació consistirà en el desdoblament d’un tram de 800 metres del col•lector general en un nou traçat molt més protegit, per darrera de la via del ferrocarril. L’import d’aquesta obra serà de més de 335.000 Euros i serà finançat en la seva totalitat per l’ACA. A més, tampoc es descarta reubicar l’actual estació de bombament ja que es volen minimitzar les possibles situacions de risc en el futur.

Els trencaments del col•lector eren causats per la regressió del litoral i l’acció dels temporals. Aquests fets comportaven eventuals episodis d’abocaments d’aigües residuals a la costa amb la conseqüent afectació a la qualitat de l’aigua de bany.