El conseller Espadaler lliura el primer certificat europeu mediambiental EMAS de l'Estat que aconsegueix un centre sanitari, a l'hospital Sant Joan de Déu

query_builder   28 abril 2003 17:43

event_note Nota de premsa

El conseller Espadaler lliura el primer certificat europeu mediambiental EMAS de l'Estat que aconsegueix un centre sanitari, a l'hospital Sant Joan de Déu

El conseller de Medi Ambient, Ramon Espadaler, ha lliurat aquesta tarda el certificat d’adhesió al sistema europeu d’ecogestió i ecoauditoria EMAS a l’hospital Sant Joan de Déu d’Esplugues de Llobregat, el primer que es concedeix en tot l’Estat a un centre sanitari.

El Departament de Medi Ambient fomenta la participació voluntària d’entitats i empreses en procediments d’auditoria ambiental de sistemes de gestió i d’aplicació de bones pràctiques. L’objectiu és que els models de gestió d’aquestes empreses i entitats incorporin els aspectes ambientals derivats de les seves activitats i implantin una estratègia de millora continuada amb l’objectiu de reduir-ne l’impacte.

L’EMAS és un sistema de gestió mediambiental i d’auditoria per a les empreses que operen a l’Espai Econòmic Europeu (UE, Noruega, Liechtenstein i Islàndia). La seva finalitat és fomentar l’adaptació de les empreses a mètodes de producció i comercialització que tinguin un menor impacte mediambiental i permetre que aquesta informació sigui accessible al públic i a altres parts interessades. Aquest sistema de gestió ambiental és conegut internacionalment com el sistema EMAS (Eco-Management and Audit Scheme). L’EMAS promou la millora contínua del comportament ambiental de les organitzacions. La qualificació ambiental EMAS aporta molts beneficis com la millora de la imatge i la credibilitat de l’empresa o entitat i l’augment de la confiança dels consumidors. La certificació també obre noves oportunitats de negoci, incentiva la innovació i incrementa l’eficiència.