El conseller Espadaler anuncia que el govern de la Generalitat es retirarà del CPIDE si s'aprova l'esmena a Llei del PHN

query_builder   3 desembre 2003 18:38

event_note Nota de premsa

El conseller Espadaler anuncia que el govern de la Generalitat es retirarà del CPIDE si s'aprova l'esmena a Llei del PHN

 Considera que "seria una manera de legitimar un transvasament insostenible"

El conseller de Medi Ambient en funcions, Ramon Espadaler, ha anunciat aquesta tarda que el govern de la Generalitat es retirarà del CPIDE (Consorci per a la Protecció Integral del Delta de l’Ebre) si finalment s’aprova l’esmena a la Llei del PHN (Pla Hidrològic Nacional) perquè es convertirà en "un organisme amputat" que no tindrà potestat "per definir els cabals mínims de manteniment de l’Ebre". El conseller ha afirmat que "mantenir-se dins el CPIDE seria una manera de legitimar un transvasament insostenible".

En roda de premsa, el conseller ha valorat la decisió del govern central d’introduir una esmena al Senat al projecte de Llei dels Pressupostos amb l’objectiu de derogar l’apartat de la Llei del Pla Hidrològic Nacional que garanteix uns cabals mínims de manteniment al riu Ebre. Espadaler ha manifestat que aquesta decisió suposa "una deslleialtat política i institucional" del govern del PP i posa de manifest el perquè el govern de CiU va modificar la Llei del PHN.

Aquesta modificació, garantia que es respectessin uns cabals mínims, una modificació que, ara, el govern de Madrid s’ha encarregat d’adaptar a les seves necessitats. El conseller també ha recordat que precisament aquesta modificació a la Llei del PHN que va entrar el grup parlamentari de CiU ha servit a altres governs com el d’Aragó que, tot i votar-hi en contra en el seu moment, "ara la troben útil".

Amb l’esmena introduïda ara pel grup popular "s’elimina l’única protecció que tenia el riu" i demostra que el govern del PP "vol el transvasament a qualsevol preu". En referència a aquesta decisió, Espadaler també ha manifestat que "el govern central té pressa per aprovar aquestes condicions perquè tenen una clara visió electoralista encarada a les eleccions generals del mes de març".