Catalunya ha celebrat avui el Dia Sense Cotxes

query_builder   22 setembre 2003 18:00

event_note Nota de premsa

Catalunya ha celebrat avui el Dia Sense Cotxes

 S’incrementa el nombre de ciutats catalanes adherides al Dia Sense Cotxes respecte l’any passat i s’arriba a les 106, xifra que representa el 80% de la població catalana Durant tot el dia es posen en pràctica mesures per reduir el trànsit rodat i afavorir la mobilitat a peu, en bicicleta i en transport públic, algunes de les quals esdevindran permanents Catalunya és la comunitat amb una més alta participació de tot l’estat, on en conjunt hi ha 232 ciutats adherides al Dia Sense Cotxes El conseller de Medi Ambient s’ha sumat a la iniciativa desplaçant-se en tren des de Vic fins al Departament

Avui dilluns se celebra una nova edició de la campanya europea A ciutat, sense el meu cotxe!, amb l’objectiu de continuar fomentant la mobilitat sostenible als municipis europeus. Catalunya també celebra la setmana de la Mobilitat Sostenible i Segura del 22 al 28 de setembre, segons va decidir la comissió institucional catalana, impulsada pel Departament de Medi Ambient, malgrat que, amb posterioritat, la resta de l’Estat la va situar del 16 al 22.

El conseller de Medi Ambient s’ha sumat a la iniciativa desplaçant-se en tren des de Vic fins a la seu del Departament de Medi Ambient, a Barcelona.

106 municipis, que comprenen prop del 80% de la població de Catalunya, s’han adherit activament a la celebració del Dia Sense Cotxes, amb la programació de diverses activitats lúdiques i informatives com ara bicicletades populars, gimcanes, certàmens, cursos, campanyes de promoció i difusió, etc, a banda de la restricció temporal del trànsit en algunes vies.

A banda d’aquestes activitats, han començat a dur-se a terme mesures permanents per reduir el trànsit rodat i afavorir la mobilitat a peu, en bicicleta i en transport públic. En el camp de la restricció del trànsit rodat, 41 ajuntaments han adoptat mesures pacificadores i restrictives, 21 han adaptat carrers per a vianants en els nuclis històrics, 15 han creat aparcaments dissuassoris fora vila o en llocs convenients, i 22 han iniciat campanyes per afavorir l’ús compartit dels vehicles.

D’altra banda, el servei d’autobús ha quedat ampliat i millorat en 40 municipis, mentre que 37 han instal·lat aparcaments per a bicicletes i 28 han creat o ampliat la xarxa de carrils-bici. 7 més han condicionat carrils verds i camins escolars segurs, i 5 han eliminat barreres arquitectòniques. 13 ajuntaments han fet plans d’accessibilitat i 7 han implementat noves ordenances relatives al trànsit.

El Dia Sense Cotxes és de competència exclusivament municipal. La Generalitat s’ha centrat en fomentar la Setmana de la Mobilitat estimulant l’adhesió de municipis. Tant el Dia sense Cotxes com la Setmana de la Mobilitat Sostenible i Segura pretenen ser un nou pas en la conscienciació de l’opinió pública sobre la necessitat d’una nova mobilitat urbana, que eviti els efectes negatius derivats de l’ús inadequat del cotxe a la ciutat.

Per ampliar la informació sobre els ajuntaments, les mesures, activitats o els recursos de sensibilització que es prenen, podeu consultar el web:

www.diasensecotxes.org.