El Cap de Creus i els Aiguamolls de l'Empordà han programat diverses activitats educatives perquè els escolars descobreixin aquests espais

query_builder   12 novembre 2002 11:46

event_note Nota de premsa

El Cap de Creus i els Aiguamolls de l'Empordà han programat diverses activitats educatives perquè els escolars descobreixin aquests espais

Uns 5.500 alumnes podran participar en les activitats educatives que ofereixen els Parcs Naturals del Cap de Creus i dels Aiguamolls de l’Empordà per aquest curs escolar. Les activitats tenen com a objectiu que els escolars descobreixin aquests paratges i aprenguin a estimar la natura per poder-la defensar en el futur.

 

El Cap de Creus ha dissenyat 15 itineraris diferents, dos dels quals s’han concebut com a crèdits de síntesi (cada curs d’ESO ha de fer un crèdit de síntesi en el que s’han de treballar totes les assignatures) pels estudiants de primer a quart d’ESO.

Aquests itineraris consisteixen en dues estades. La primera és una estada de tres dies titulada "Entre mar i terra", en què els inscrits simularan ser reporters que han de fer un reportatge del Cap de Creus. L’altra estada s’anomena "La ruta dels quatre parcs naturals", té cinc dies de durada i ofereix als participants la possibilitat de visitar els punts més característics de la Zona Volcànica de la Garrotxa, els Aiguamolls, de l’Albera i el Cap de Creus per conèixer aspectes com la gestió de zones protegides i les problemàtiques ambientals.

Les activitats s’han preparat de forma que els escolars dels municipis del parc -Cadaqués, Llançà, Palau Saverdera, Pau, El Port de la Selva, Roses, Vilajuïga i la Selva de Mar- quan acabin el batxillerat coneguin els diferents aspectes del Cap de Creus.

Els Aiguamolls de l’Empordà ofereix a les escoles de primària i secundària 7 itineraris pedagògics per descobrir aquest espai i el programa "Els nostres ocells", que subvenciona la Diputació de Girona i que es du a terme a les escoles i el seu entorn més immediat.  Aquesta última proposta va dirigida als alumnes de segon, quart i sisè de primària als 12 centres de Castelló d’Empúries, l’Armentera, Sant Pere Pescador, L’Escala, Palau Saverdera, Pau, Peralada, Roses Fortià i Vilajuïga. Als altres estudiants d’aquests municipis se’ls ofereix una visita guiada.

Pels nens i nenes de tres a cinc anys, s’ha dissenyat l’"Itinerari dels sentits", destinat a conèixer l’entorn i visites al Centre de Fauna on hi veuen els animals ingressats i la seva problemàtica.   

Aquest espai també ha programat xerrades per conèixer la història del parc i tres tallers: un per descobrir jugant l’entorn natural, un altre per saber què mengen els ocells i un tercer per veure un ecosistema on s’hi desenvolupen invertebrats aquàtics.

Els alumnes dels municipis dels Aiguamolls de l’Empordà i els del Cap de Creus poden seguir de forma gratuïta les activitats pedagògiques dels seus respectius parcs. Les escoles gironines disposen d’una subvenció de la Diputació de Girona per participar -hi. 

 

Girona, 12 de novembre de 2002