D'una depressió mediterrània a un front atlàntic

query_builder   18 febrer 2003 17:55

event_note Nota de premsa

D'una depressió mediterrània a un front atlàntic

La depressió que va donar lloc a les nevades d’ahir dilluns, dia 17, a partir de la tarda, i fins avui dimarts al matí s’ha allunyat de Catalunya, alhora que les precipitacions han anat desapareixent.

Les comarques més afectades per la neu, on els gruixos han oscil·lat entre els 5 i els 20 cm, han estat Osona, el Bages, l’Anoia, el Berguedà, la Selva, l’Alt Empordà, la Garrotxa, el Ripollès, el Vallès Oriental i l’Occidental. Localment en aquestes comarques la nevada ha estat d’intensitat moderada. Els gruixos acumulats més destacats han estat els 20 cm de Vic i Manresa, els 15 cm d’Olot, Gombrèn i St. Pau de Segúries, els 12 cm de Berga, els 10 cm de Moià, o els 5 cm d’Igualada.

Fins la nit d’avui dimarts la situació meteorològica vindrà marcada pel cel mig ennuvolat i l’ambient fred o molt fred arreu, tot i que les temperatures màximes tendiran a pujar lleugerament. Les glaçades es presentaran a bona part del país, de forma moderada a l’interior i feble al litoral.

Al llarg de dimecres dia 19 arribarà un front procedent de l’Atlàntic que portarà nuvolositat abundant i precipitacions arreu. Aquestes precipitacions s’iniciaran per l’oest del país a partir de mig matí, i al llarg de la tarda s’estendran a qualsevol punt. Al començament de l’episodi la neu podrà fer acte de presència a partir dels 300 metres, si bé aquesta cota anirà pujant fins els 900 metres. Les precipitacions més importants es centraran al Pirineu i al Prepirineu, així com a l’extrem sud, i s’espera que a partir dels 900 metres es puguin acumular més de 10 cm de neu.

Al llarg de dijous dia 20 les precipitacions seran generals i les més importants es desplaçaran al nord-est del país. Seran d’intensitat moderada sovint, localment aniran acompanyades de tempesta i fins i tot pot haver-hi alguna calamarsada. La cota de neu voltarà els 1000 metres.

Atesa aquesta previsió, el Servei Meteorològic de Catalunya ha activat un nou avís de Situació Meteorològica de Risc per neu per al dia 19 de febrer.