Avui s'ha celebrat a Manresa la cinquena sessió de treball per elaborar el Pla Estratègic de la Caça

El document vol definir una caça sostenible dins la natura compatible amb les altres activitats territorials

query_builder   31 gener 2003 18:37

event_note Nota de premsa

Avui s'ha celebrat a Manresa la cinquena sessió de treball per elaborar el Pla Estratègic de la Caça

El document vol definir una caça sostenible dins la natura compatible amb les altres activitats territorials

El director general d’Activitats Cinegètiques i Pesca Continental, Jordi Padrós, ha presidit aquesta tarda a Manresa la cinquena sessió de treball que es fa a Catalunya per elaborar el Pla Estratègic de la Caça, un Pla que s’ha de convertir en un marc de referència de les línies mestres que s’han d’abordar en els propers anys.

El document marc del Pla Estratègic de la Caça el va presentar a Barcelona el conseller de Medi Ambient, Ramon Espadaler, el passat 11 d’octubre. Al llarg de sis mesos es realitzen diferents sessions obertes de treball per tot el territori per tal de recollir les aportacions de totes les persones relacionades amb el món de la caça com poden ser els mateixos caçadors, els agricultors, les entitats relacionades amb la defensa de la natura, etc. Aquesta sessió de Manresa és la cinquena que es fa després de les de Vic, Lleida, Girona i Tarragona. La presentació final del Pla tindrà lloc el mes d’abril.

Els principals objectius del Pla Estratègic de la Caça són definir una caça sostenible dins la natura compatible amb les altres activitats territorials; reconèixer els valors culturals de la caça i les funcions que realitzen dins la societat catalana; proposar uns principis per protegir la fauna tot respectant la biodiversitat; valorar el factor humà proposant un model de formació; col·laborar en el desenvolupament de la població local i fomentar l’esport cinegètic com una ètica de comportament.

En la sessió d’avui a Manresa s’han realitzat dues sessions de treball, la primera sobre “Biologia i identificació dels ocells fringíl·lids. Normativa que regula la seva captura en viu” a càrrec de Jaume Bosch i Jordi Romera, agents rurals de la Direcció general de Prevenció de Riscos al Medi Natural i la segona “Història de l’activitat ocellaire. Modalitats de concursos i mètodes de captura” a càrrec de l’ocellaire Lluís Vila.

A la comarca del Bages així com les més properes del Berguedà, Cerdanya i Solsonès hi ha una gran tradició de caça amb la presència d’importants reserves i zones controlades. La reserva nacional de caça més rellevant que hi ha és la del Cadí amb 46,5 Ha. de superfície i que s’extén per les comarques del Berguedà, Cerdanya, Solsonès i Alt Urgell. Pel que fa a les zones controlades de caça hi podem trobar la de Montserrat (Anoia, Bages i Baix Llobregat) amb 4.048Ha. i la de Sant Llorenç de Munt i Serra de l’Obac amb 6.075Ha. (Bages).