Avui s'ha celebrat a Bellver de Cerdanya la sisena sessió de treball per elaborar el Pla Estratègic de la Caça

query_builder   21 febrer 2003 17:56

event_note Nota de premsa

Avui s'ha celebrat a Bellver de Cerdanya la sisena sessió de treball per elaborar el Pla Estratègic de la Caça

 El document vol definir una caça sostenible dins la natura compatible amb les altres activitats territorials

Aquesta tarda s’ha presentat a Bellver de Cerdanya la sisena sessió de treball que es fa a Catalunya per elaborar el Pla Estratègic de la Caça, un Pla que s’ha de convertir en un marc de referència de les línies mestres que s’han d’abordar en els propers anys. La presentació ha anat a càrrec del cap de l’àrea d’Activitats Cinegètiques del Departament de Medi Ambient, Ricard Casanovas.

El document marc del Pla Estratègic de la Caça el va presentar a Barcelona el conseller de Medi Ambient, Ramon Espadaler, el passat 11 d’octubre. Al llarg de sis mesos es realitzen diferents sessions obertes de treball per tot el territori per tal de recollir les aportacions de totes les persones relacionades amb el món de la caça com poden ser els mateixos caçadors, els agricultors, les entitats relacionades amb la defensa de la natura, etc. Aquesta sessió de Bellver de Cerdanya és la sisena que es fa després de les de Vic, Lleida, Girona, Tarragona i Manresa. La presentació final del Pla tindrà lloc el mes d’abril.

Els principals objectius del Pla Estratègic de la Caça són definir una caça sostenible dins la natura compatible amb les altres activitats territorials; reconèixer els valors culturals de la caça i les funcions que realitzen dins la societat catalana; proposar uns principis per protegir la fauna tot respectant la biodiversitat; valorar el factor humà proposant un model de formació; col·laborar en el desenvolupament de la població local i fomentar l’esport cinegètic com una ètica de comportament.