Continuarà nevant tot el dia d'avui al vessant nord del Pirineu

query_builder   5 febrer 2003 15:00

event_note Nota de premsa

Continuarà nevant tot el dia d'avui al vessant nord del Pirineu

Al llarg d’ avui dimecres, 5 de febrer, la neu ha continuat caient amb intensitat moderada al Pirineu, sobretot al seu vessant nord. Les comarques més afectades han estat la Vall d’Aran, i el nord del Pallars Sobirà i de l’Alta Ribagorça.

A la boca sud del túnel de Vielha s’han acumulat entre 1 i 1.5 metres de neu nova en les últimes 36 hores. En les últimes 24 hores destaquen els gruixos de Soldeu amb 70 cm, Arinsal amb 68 cm, Grau Roig amb 59 cm, Pal amb 45 cm, i Portaine i Tavascan amb 40 cm. A la cota 1800 metres de Vaqueira hi ha un gruix total de neu de 3 metres, i a la Bonaigua (2200 metres), de 4.2 metres.

La previsió meteorològica indica que durant la resta del dia 5 de febrer i fins la matinada del 6 continuarà nevant amb intensitat moderada al vessant nord del Pirineu. Al llarg del matí del dia 6 de febrer la neu deixarà de caure progressivament.

 El vent de component nord ha continuat bufant amb força, i durant la matinada del dia 5 de febrer s’han enregistrat ratxes màximes molt fortes al Pirineu, a l’Empordà i a la Vall de l’Ebre. Entre 00 i les 12 hores les ratxes més importants són: Portbou 137 Km/h Núria 130 Km/h El Perelló 108 Km/h El vent del nord anirà perdent força durant la tarda del 5 de febrer, i les ratxes més significatives s’aniran restringint a l’Alt Empordà.

El Servei Meteorològic de Catalunya manté vigents avisos de Situació Meteorològica de Risc per neu i per vent.