Col·laboració amb l'Escola Universitària del Maresme per implantar un Pla de medi ambient

query_builder   6 juny 2003 09:40

event_note Nota de premsa

Col·laboració amb l'Escola Universitària del Maresme per implantar un Pla de medi ambient

El Departament de Medi Ambient promou la integració a les universitats catalanes dels conceptes medioambientals

El conseller de Medi Ambient, Ramon Espadaler, i el president de l’Escola Universitària del Maresme, Josep Basart, van signar ahir un protocol de col·laboració per dur a terme la implantació i seguiment del Pla de medi ambient de la Universitat. Aquesta col·laboració permetrà desenvolupar conjuntament les polítiques ambientals dins de la Universitat i fomentar el propi medi ambient també en l’àmbit curricular.

El Departament de Medi Ambient  promou la integració a l’ensenyament  dels conceptes medioambientals i amb aquesta finalitat ha desenvolupat un Programa de foment de l’ambientalització de les universitats catalanes, especialment en l’àmbit curricular. Aquest Programa d’Ambientalització Universitària està fomentant que diferents universitats catalanes elaborin el seu Pla de medi ambient perquè els serveixi com a document integrador de les polítiques ambientals.

El Departament de Medi Ambient es compromet a participar en el grup de treball que es crearà i que estarà format per dos representants de cada institució. Aquest grup de treball determinarà les actuacions d’ambientalització curricular a realitzar cada any en el marc del protocol de col·laboració. També farà un seguiment de l’organització i desenvolupament dels programes i actuacions que es determinin, i n’evaluarà els resultats obtinguts.

El Departament donarà suport econòmic al desenvolupament dels projectes contemplats al Pla de medi ambient, assessorarà i col·laborarà en les actuacions que es realitzin per tal d’ambientalitzar el currículum o bé la pròpia activitat del campus.

El protocol de col·laboració entra en vigor ahir i tindrà una vigència fins al 31 de desembre de 2003,  prorrogable per períodes anuals.