Brussel·les dóna llum verda al pla de la Generalitat per a la construcció de plantes de tractament de purins

query_builder   27 febrer 2003 17:46

event_note Nota de premsa

Brussel·les dóna llum verda al pla de la Generalitat per a la construcció de plantes de tractament de purins

El conseller de Medi Ambient, Ramon Espadaler, ha confirmat aquest matí que “Brussel·les ha autoritzat la Generalitat a obrir una línia d’ajuts, d’un màxim del 25 %, per a la construcció d’infrastructures per al tractament i la gestió dels purins. Es tracta de plantes d’emmagatzematge, de separació de sòlids i líquids, tractaments físics, químics o biològics i compostatge, tal com havia quedat establert en el protocol que vam signar amb els diferents representants del sector porcí, sense que siguin considerats ajuts directes a la producció.” Aquest pla preveu una inversió de 22 milions d’euros en 5 anys per a les infrastructures.

Aquests ajuts s’atorgaran a aquelles granges que ho sol·licitin; que estiguin situades en zones considerades com a vulnerables; que hagin presentat el pla de gestió, individual o col·lectiu, i que hagi estat aprovat; i que adoptin tipologies de tractament que no reben cap altre tipus d’ajut, com ara les primes.

En el protocol d’actuacions per a la gestió de les dejeccions ramaderes, que estableix un acord marc entre l’Administració i el sector, per al desenvolupament d’actuacions de millora de la gestió dels purins, també es contempla una línia menor d’ajuts als ramaders per a l’abandonament d’explotacions. En aquesta qüestió, ha dit Espadaler, “Brussel·les encara no s’ha pronunciat”.