Aturada tècnica de la dessaladora de Blanes per revisar les instal·lacions i implementar millores

query_builder   20 febrer 2004 09:45

event_note Nota de premsa

Aturada tècnica de la dessaladora de Blanes per revisar les instal·lacions i implementar millores

El primer any de funcionament de la instal·lació ha estat positiuTot i el període de proves, pràcticament s’ha assolit el 80 % de la seva capacitat actual de producció, 7.787.848 m3

El proper dilluns, 23 de febrer, està prevista una aturada tècnica de la dessaladora de Blanes. L’aturada està programada per a un màxim de 15 dies durant els quals  les potabilitzadores de Blanes, Tossa-Lloret i Palafolls faran servir temporalment els pous que havien fet servir abans de l’entrada en funcionament de la dessaladora.

El funcionament ordinari de la planta preveu l’aturada de la instal·lació un cop a l’any per a realitzar treballs de manteniment que consisteixen en:

- Reparació del dipòsit d’aigua de mar.

- Revisió dels filtres de sorra i bufadors de rentatge.

- Sanejament de les instal·lacions de dosificació de calç.

- Revisió de transformadors.

- Connexió del cinquè filtre de sorra.

Atesa la curta durada d’aquestes tasques i la coincidència amb un període de demandes mínimes, es preveu que la repercussió de l’increment d’extraccions de l’aqüífer serà inapreciable en el còmput global anual.

 

L’any 2003, el balanç de funcionament de la dessaladora  ha estat positiu. Tot i la complexitat de la posada en funcionament de les instal·lacions d’aquests tipus, es van subministrar 7.787.848 m3, pràcticament el 80 % de l’actual capacitat màxima de producció.

La destinació de l’aigua subministrada ha estat:

  ETAP de Blanes 1.567.306 m3

 ETAP de Tossa-Lloret 1.902.533 m3

ETAP de Palafolls    4.318.009 m3

Això ha permès que la qualitat de l’aigua de xarxa dels municipis beneficiaris hagi augmentat considerablement i que l’aqüífer hagi iniciat la seva recuperació.