95 municipis catalans s'adhereixen al Dia sense Cotxes

query_builder   31 juliol 2003 17:52

event_note Nota de premsa

95 municipis catalans s'adhereixen al Dia sense Cotxes

D’aquests, un 60% s’adhereixen també a la Setmana de la Mobilitat Sostenible i Segura promoguda des del Departament de Medi Ambient

Amb l’objectiu de continuar fomentant la mobilitat sostenible als municipis europeus, el 22 de setembre es duu a terme una nova edició de la campanya europea A ciutat, sense el meu cotxe!

Fa quatre anys, des del Departament de Medi Ambient de la Generalitat de Catalunya, es va impulsar la creació d’una comissió institucional, formada per diferents entitats públiques i privades catalanes, amb l’objectiu de fomentar la mobilitat sostenible als municipis catalans. Posteriorment, aquesta comissió va creure convenient estendre la celebració a tota una setmana, amb la finalitat que els diferents ajuntaments adherits poguessin organitzar actuacions permanents a favor de la mobilitat sostenible. Enguany, la Setmana de la Mobilitat Sostenible i Segura serà del 22 al 28 de setembre.

A data d’avui, els municipis que s’han adherit al Dia Sense Cotxes han estat 95, reafirmant així el compromís de Catalunya en aquesta matèria, que continua essent la comunitat de tot l’estat que més municipis aporta a la iniciativa. D’aquests, un 60%  s’han adherit també a la Setmana de la Mobilitat Sostenible i Segura.

Els objectius de la celebració d’aquestes jornades són: estimular un comportament ciutadà, en relació amb l’ús del vehicle privat, compatible amb el desenvolupament urbà sostenible; sensibilitzar el ciutadà sobre els impactes ambientals del transport i informar-lo sobre les seves diferents modalitats; incrementar les oportunitats perquè els ciutadans puguin usar mitjans de transport alternatius al cotxe; i oferir a la ciutadania la possibilitat de redescobrir la ciutat, la seva gent i el seu patrimoni cultural, en un ambient saludable i relaxat.

Tant el Dia sense Cotxes com la  Setmana de la Mobilitat Sostenible i Segura, pretenen ser un nou pas en la conscienciació de l’opinió pública sobre la necessitat d’una nova mobilitat urbana, que eviti els efectes negatius derivats de l’ús inadequat del cotxe a la ciutat.

L’any passat, 94 ciutats catalanes van adherir-se a la celebració del Dia Sense Cotxes, un 48% de les quals va sumar-se també a l’organització de la Setmana de la Mobilitat Sostenible i Segura. La participació europea va ser de 1.447 ciutats.

 

Per ampliar la informació sobre els ajuntaments, les mesures, activitats o els recursos de sensibilització que prendran, podeu consultar el web www.diasensecotxes.org.