L'incendi del bosc de La Mussarra activa l'INFOCAT en fase d'Alerta

query_builder   19 juliol 2003 22:48

event_note Nota de premsa

L'incendi del bosc de La Mussarra activa l'INFOCAT en fase d'Alerta

Els Bombers de la Generalitat continuen treballant en l’incendi que crema des de dos quarts de set de la tarda al bosc de la Mussarra, dins el terme municipal bagenc de Talamanca.

A conseqüència de l’incendi, el Centre d’Emergències de Catalunya (CECAT) ha activat a les 22’35 hores el Pla d’Emergències per Incendis Forestal a Catalunya (INFOCAT) en fase d’Alerta.

A hores d’ara estan treballant a peu de foc un total de 30 dotacions terrestres dels Bombers de la Generalitat. Els mitjans aeris, amb l’entrada de l’ocàs i la manca de llum que comporta, ja s’han retirat de la zona. A banda de les 9 dotacions aèries dels Bombers de la Generalitat, han col·laborat amb les tasques d’extinció dos hidroavions cedits per la Dirección General de Conservación de la Naturaleza (Ministerio de Medio Ambiente). Tots aquests mitjans aeris es tornaran a incorporar a primera hora de demà.

L’incendi, que encara no està controlat, ha cremat aproximadament, segons les primeres valoracions del Cos d’Agents Rurals, unes 200 Ha., bàsicament de vegetació forestal.

Segons els principis indicis, el foc ha estat provocat per un piròman. A hores d’ara, els Mossos d’Esquadra estan duent a terme una investigació per poder verificar aquesta hipòtesi.

Cerdanyola del Vallès, 19 de juliol de 2003

22’00 hores