Lliurament de premis del concurs escolar de prevenció de drogodependències I tu, què en penses?

query_builder   10 juny 2003 16:14

event_note Nota de premsa

Lliurament de premis del concurs escolar de prevenció de drogodependències I tu, què en penses?

Demà dimecres, 11 de juny, a les 11.30 h, es lliuraran a la sala d’actes del Departament de Sanitat i Seguretat Social els premis del concurs escolar I tu, què en penses?. El concurs s’emmarca dins el Programa de prevenció de drogodependències desenvolupat conjuntament pel Departament de Sanitat i Seguretat Social i la Fundació d’Ajuda contra la Drogoaddicció, amb el suport del Programa d’educació per a la salut a l’escola.

El programa I tu, què en penses? és una proposta didàctica que pretén informar, reflexionar i dialogar al voltant de temes importants de la vida dels joves, que poden estar directament o indirectament relacionats amb la decisió d’iniciar-se en el consum de les drogues.

El programa consisteix en la distribució, als alumnes de 15 a 18 anys de les escoles de Catalunya, de material didàctic sobre la vida en grup, el temps lliure, la publicitat i moda, joves i adults, relacions personals i els joves i el món. A més, al professorat se’ls lliura una guia didàctica com a instrument de suport. Per motivar els alumnes, es convoca un concurs en què es premien les produccions dels joves entre les següents modalitats: suport escrit, expressió artística, suport audiovisual i altres.

El programa I tu, què en penses? es va implantar a Catalunya el curs escolar 1997-1998, i a partir del curs escolar següent es va estendre a tot Catalunya. Fins ara han participat en el programa un total de 883 centres. En l’edició d’enguany s’exposaran els treballs portats a terme a 54 centres escolars.

A l’acte de lliurament de premis seran presents el conseller de Sanitat i Seguretat Social, Xavier Pomés, acompanyat pel director general de Drogodependències i Sida, Joan Colom, la secretària general de Joventut del Departament de la Presidència, M. Rosa Pujol; el director general d’Ordenació Educativa del Departament d’Ensenyament, Pere Solà; el degà del Col•legi Oficial de Psicòlegs de Catalunya, Jaume Almenara; i la directora de l’Àrea de participació social de la Fundació d’Ajuda contra la Drogoaddicció, Eulàlia Alemany.

El lliurament de premis anirà a càrrec dels components de l’expedició de TV3 a l’Aconcagua Agustí Paüls, Grace Puertas i Sara Ríos. L’acte el clourà una festa lúdica, als jardins davant del Departament, en la qual participaran l’Escola Superior d’Hostaleria i Turisme Sant Ignasi de Sarrià i el grup de pop rock Aqstics.