Adigsa inverteix 425.410 euros en obres de rehabilitació de pisos de protecció oficial a Badia del Vallès

query_builder   15 novembre 2004 12:13

event_note Nota de premsa

Adigsa inverteix 425.410 euros en obres de rehabilitació de pisos de protecció oficial a Badia del Vallès

L’empresa Adigsa, que administra i gestiona els habitatges públics de la Generalitat, ha adjudicat diverses obres de rehabilitació a Badia del Vallès per un import de 425.410 euros. Les actuacions que s’hi faran són: impermeabilitzar les escales per evitar filtracions d’aigua i despreniments de formigó, reparar el formigó malmès dels balcons de les façanes principals, substituir les peces de coronament de les façanes principals i aplicar mesures correctores de prevenció d’incendis per adaptar-se a la normativa vigent, com ara la implantació de columnes seques, la instal•lació de l’enllumenat d’emergència i la col•locació d’extintors de pols seca. L’obra tindrà una durada de vuit mesos i afectarà un total de 213 habitatges i 7 locals comercials. L’empresa adjudicatària ha estat T. Rehabilitacion, SL.

A Badia, Adigsa administra 5.375 habitatges, la totalitat del municipi. Amb les obres que es realitzaran, Adigsa vol garantir el manteniment dels habitatges socials i continua executant el Pla director d’obres en el marc del nou Pla de rehabilitació d’habitatges del Departament de Medi Ambient i Habitatge. A banda de Badia, les obres de rehabilitació es realitzaran a d’altres 18 barris, distribuïts en 6 comarques, amb una inversió total de 5 milions d’euros.

En les obres que Adigsa promou, s’aplica la clàusula social de reserva de llocs de treball per a col•lectius amb risc d’exclusió social dins del marc del programa Posa’t a punt. A Badia, s’ha reservat un lloc de treball per a un manobre. En l’anterior concurs del mes de setembre també es van reservar dos llocs de treball per a aquest col•lectiu.

La nova Direcció d’Adigsa ha fet una auditoria interna del Pla director d’obres (PDO), signat amb 108 entitats veïnals per al període 1997-2004, de la qual es desprèn que l’esmentat PDO només ha estat executat en un 50%, i que no disposava d’estimació de costos, ni de pla de finançament. Tot això ha comportat que en el 50 % d’obres executades s’hagin gastat 191 milions d’euros dels 270 pressupostats. L’estimació actual per acabar el 50% d’obres pendents és de 208,5 milions d’euros.