Adigsa ha pagat el 70% de les obres dels habitatges de la Solana

La Generalitat ha invertit aquest any 76.970 € en els pisos situats a Sort

query_builder   16 desembre 2004 18:11

event_note Nota de premsa

Adigsa ha pagat el 70% de les obres dels habitatges de la Solana

La Generalitat ha invertit aquest any 76.970 € en els pisos situats a Sort

L’empresa Adigsa, adscrita al Departament de Medi Ambient i Habitatge de la Generalitat de Catalunya, ha efectuat el pagament del 70% de les obres realitzades aquest any als habitatges de protecció oficial del grup de la Solana, segons el conveni acordat l’agost de 2003 entre Adigsa, l’Ajuntament de Sort (Pallars Sobirà) i les comunitats de propietaris implicades. El conveni establia que la resta del cost de les obres, el 30%, l’havien d’abonar els veïns al consistori de Sort.

Adigsa ha invertit aquest any 76.970 € en obres realitzades a dos blocs de la Solana. El procediment que ha utilitzat l’empresa administradora i gestora dels habitatges de la Generalitat ha estat abonar les obres després de rebre la certificació d’obres per part de l’Ajuntament, signada per l’arquitecte municipal. Així, el 30 de juny, l’Ajuntament de Sort va presentar la certificació d’obra del Bloc B, i el 15 de juliol Adgisa va pagar al consistori 25.970 € corresponents al comprovant. Les actuacions en aquest bloc ja estan acabades. Del bloc C, Adigsa va rebre la certificació d’obres l’11 de juny i Adigsa va abonar-ne el 70% del cost, 51.000 €, el 3 de desembre.

En aquest sentit, Adigsa és aliena als problemes financers que hagin pogut tenir les empreses constructores responsables de les obres, i desmenteix formalment les informacions publicades a La Mañana, amb data 12 de desembre de 2004, on es vinculava la fallida de l’empresa amb un deute pendent d’Adigsa.

Subvencions per a sis famílies

De l’acord que van establir l’Ajuntament, Adigsa i els veïns de la Solana per cobrir el cost de les obres de sis famílies que no podien assumir el 30% de la inversió, dues famílies pagaran finalment la seva part, i, de les altres quatre, una ha presentat la documentació i tres no han acreditat la situació socioeconòmica del nucli de convivència. Fins que aquestes tres famílies no presentin al consistori els justificants sol•licitats, Adigsa no pot aportar-hi les subvencions.

El grup de la Solana està format per quatre blocs de tres plantes cadascun i quatre pisos per planta. Les obres que s’han realitzat aquest any als blocs B i C han consistit en reparació de cobertes, canals, baixants i façanes, segons consta en el PDO, Pla director d’obres d’Adigsa, que s’inclou dins del Pla de rehabilitació d’habitatges de Catalunya, aprovat recentment pel Govern de la Generalitat.

undefined
undefined
undefined
undefined
undefined