Una dona amb una dilitada experiència penitenciària dirigirà la presó de Tarragona

La nova directora prendrà possessió del seu càrrec el proper dilluns 17 de maig

query_builder   14 maig 2004 18:53

event_note Nota de premsa

Una dona amb una dilitada experiència penitenciària dirigirà la presó de Tarragona

La nova directora prendrà possessió del seu càrrec el proper dilluns 17 de maig

Maria Jesús Martínez Enciso, una jurista criminòloga de 44 anys, dels quals ha dedicat 16 al món penitenciari, serà la nova directora de la presó de Tarragona en substitució de Santiago Martínez Cadarso, que ha cessat en el càrrec a petició pròpia.

Maria Jesús Martínez Enciso,  una jurista criminòloga que treballa en el sistema penitenciari català des de fa 16 anys, ha estat nomenada nova directora del Centre  Penitenciari de Tarragona, en substitució de Santiago Martínez Cadarso, que ha cessat en el seu càrrec a petició pròpia.

El conseller de Justícia, Josep M. Vallès, ha signat avui dues resolucions: la del cessament voluntari de Martínez Cadarso i una altra de nomenament de Maria Jesús Martínez com a nova responsable de la presó de Tarragona, càrrec que començarà a desenvolupar de manera efectiva el proper dilluns.

Martínez Cadarso va presentar la dimissió com a director de la presó de Tarragona el passat dimecres després d’assumir la responsabilitat de la informació publicada pel diari El Periódico de Catalunya en relació a la situació general als centres penitenciaris i la problemàtica de la droga.

Maria Jesús Martínez Enciso, nascuda a Barcelona fa 44 anys, és la tercera dona que dirigirà una presó catalana, després de Paula Montero, que va ser responsable del centre de dones de Wad-Ras, i Mercedes Sánchez, que va dirigir la presó Model de Barcelona.

La nova directora del centre penitenciari de Tarragona és jurista i criminòloga i el 1988 va començar a desenvolupar tasques en el sistema penitenciari català com a jurista adjunta al Cap de Servei de Rehabilitació dels serveis centrals penitenciaris, càrrec que va ocupar fins l’abril de 1992.

Entre l’ abril i l’octubre del 92 va treballar com a jurista criminòloga a la presó de Joves de la Trinitat i després, fins al juny de 1995, va ser subdirectora de tractament d’aquesta mateixa presó.

Posteriorment, i durant un any, també va exercir com a jurista criminòloga a la presó Model de Barcelona i entre l’octubre de 1996 i l’abril de 2003 va ser la màxima responsable del servei de formació de jutges, fiscals i secretaris judicials del Centre d’Estudis Jurídics i Formació Especialitzada del Departament de Justícia.

L’últim càrrec que ha desenvolupat Maria Jesús Martínez abans de ser nomenada avui directora de la presó de Tarragona ha estat el de Cap de Servei de Règim Penitenciari de la Secretaria de Serveis Penitenciaris, Rehabilitació i Justícia Juvenil.