Simulacre de foc forestal a Font-Rubí (Alt Penedès)

En l'exercici prendran part Bombers i ADF de la zona

query_builder   14 març 2003 20:29

event_note Nota de premsa

Simulacre de foc forestal a Font-Rubí (Alt Penedès)

En l'exercici prendran part Bombers i ADF de la zona

La Direcció General d’Emergències i Seguretat Civil informa que el proper diumenge, dia 16 de març, tindrà lloc al Coll de la Barraca, Font-Rubí (Alt Penedès) un simulacre de foc forestal organitzat per la Regió d’Emergències Metropolitana Sud, en coordinació amb els Consells Comarcals de l’Anoia i l’Alt Penedès i amb les Federacions de les Agrupacions de Defensa Forestal (ADF) d’aquestes comarques.

 L‘objectiu del simulacre, en què no hi haurà foc real, és analitzar i valorar, davant d’un possible incendi, la coordinació entre el Cos de Bombers de la Generalitat i les ADF, com a integrants del grup d’intervenció, tal i com ho contempla el Pla d’Emergències per Incendis Forestals a Catalunya (INFOCAT), en el cas d’un incendi forestal. Per aquesta raó, es simularan les tasques que es duen a terme en un Centre de Comandament Avançat (CCA) que es constituirà en el lloc del suposat incendi, i des d’on es realitzarà, in situ, la coordinació del cossos que participen en el grup d’intervenció. Les ADF, a través del seu responsable operatiu, també formaran part d’aquest CCA.

L’exercici s’iniciarà aproximadament a les 09’00 hores i es perllongarà fins a les 13’00 hores. En primer lloc, es confirmarà l’existència d’una columna de fum detectada prèviament. A partir de llavors, es definirà un dispositiu que s’anirà modificant, d’una manera seqüencial, davant de diferents situacions, com les simulacions de l’incendi de dues mànegues, que caldrà substituir in situ, l’atenció sanitària a un membre d’ADF ferit en una cama, o l’aparició de dos focus secundaris a la Plana de Mas Vallet. Els Bombers de la Generalitat simularan un contrafoc, executat per les seves unitats GRAF (Grup de Reforç per Actuacions Forestals), per aturar el front principal.

En aquest simulacre participaran un total d’11 vehicles del Cos dels Bombers de la Generalitat i un helicòpter de comandament, a més dels vehicles que destinaran les ADF tan de l’Alt Penedès com de l’Anoia.

Cerdanyola del Vallès, 14 de març de 2003