Revifalles als focs de Sant Llorenç Savall i Gallifa

Declarat un nou incendi forestal a l'Albiol amb una urbanització evacuada

query_builder   11 agost 2003 15:44

event_note Nota de premsa

Revifalles als focs de Sant Llorenç Savall i Gallifa

Declarat un nou incendi forestal a l'Albiol amb una urbanització evacuada

Els incendis forestals que afecten al nord de la comarca del Vallès Occidental i el sud de la comarca del Bages presenten, a hores d’ara, tres punts de foc que s’han revifat als voltant de les 14’00 hores.

Pel que fa referència a l’incendi que ahir a la tarda va iniciar a Sant Llorenç Savall, en aquests moments hi ha dues revifades: una, al peu de la carretera B-124, al turó de Lligabosses, i una altra al sud, a la Vall d’Horta (lloc a on es va iniciar l’incendi).

Pel que fa l’incendi que hi ha a la Gallifa, hi ha una revifalla que ha obligat als efectius de les policies a desallotjar entre 250 i 300 persones dels habitatges que hi ha als límits de la població. La llengua de foc que ha pres volada en aquests moment avança en sentit nord i es troba just ara als paratges de la Rovira i Sobregrau.

En aquests dos incendis hi ha treballant 90 vehicles terrestres i 15 mitjans aeris, a més d’efectius del cos dels Agents Rurals, Agrupacions de Defensa Forestals de la zona i voluntaris.

D’altra banda, a les 13’55 hores s’ha rebut l’avís d’un altre incendi al municipi de l’Albiol (Baix Camp) a la zona de la Mussara. El foc es troba ubicat entre la urbanització lo Garramell, el mas Galofré i el mas Joan Mas. Cal dir que Guàrdia Civil està evacuant com a mesura preventiva la urbanització els Garramells.

En aquest incendi de la demarcació de Tarragona i les Terres de l’Ebre, hi treballen 10 vehicles terrestres dels Bombers de la Generalitat i 3 mitans aeris (1 hidroavió, 1 hèrcules i un avió de vigilància i atac).

El Centre d’Emergències de Catalunya manté activada la Fase d’Emergència 1 del Pla d’Incendis Forestals de Catalunya (INFOCAT).

Cerdanyola del Vallès, 11 d’agost de 2003

16’00 hores