La consellera de Sanitat i Seguretat Social ha presentat la campanya una poma per la vida

query_builder   1 març 2004 14:00

event_note Nota de premsa

La consellera de Sanitat i Seguretat Social ha presentat la campanya una poma per la vida

Marina Geli ha anunciat un Pla estratègic per reordenar els serveis de rehabilitació

La consellera de Sanitat i Seguretat Social, Marina Geli, ha presidit avui la presentació de la campanya “Una poma per la vida” organitzada per la Fundació Esclerosi Múltiple i Supermercats Champion. Durant la seva intervenció la consellera ha anunciat que d’ara a final d’any es portarà a terme l’elaboració d’un Pla estratègic per reordenar els serveis de rehabilitació que s’incorporarà al nou mapa sanitari de Catalunya. El Pla estudiarà, entre d’altres, els actuals serveis de rehabilitació que es porten a terme des dels hospitals generals i valorarà la possibilitat de rehabilitació del malalt en el domicili d’aquest.

La campanya “Una poma per la vida” tindrà lloc els dies 5 i 6 de març en els 107 establiments que Champion té a Catalunya i a la Comunitat de Madrid, on es distribuiran 50.000 pomes solidàries.

La campanya consisteix en vendre durant aquests dos dies pomes als establiments Champion al preu de 1,50 euros. Els diners que es recaptin amb aquesta iniciativa aniran destinats als projectes que porta a terme la Fundació Esclerosi Múltiple, així com als quatre centres de dia ubicats a Barcelona, Girona, Lleida i Reus als que aquesta Campanya donarà suport. La recaptació efectuada durant aquests dos dies també es destinarà a l’ajuda diària que reben 300 persones afectades d’esclerosi múltiple.

Un altre dels objectius que es persegueix amb “Una poma per la vida” és el de la participació ciutadana. Amb aquesta iniciativa es pretén sensibilitzar l’opinió pública respecte la situació amb la que conviuen prop de 4.000 famílies a tota Catalunya i que afecta a 30.000 malalts a tot el territori espanyol.

Els dies 5 i 6 de març prop de 600 voluntaris de la Fundació Esclerosi Múltiple estaran presents a tots els punt de venda convidant els ciutadans a participar de la campanya. Els voluntaris col•locaran la poma comprada pel client en una bossa de paper on hi ha imprès el codi de barres, aquest producte passarà directament per la caixa de l’establiment i l’import del preu de la poma s’abonarà a la Fundació Esclerosi Múltiple.

La Fundació compta també amb la col•laboració de productors de fruita a través de l’Associació Catalana d’Organitzacions de Productors de Fruita. Catalana Qualitat i ASOFRUIT participen solidàriament cedint les pomes necessàries per poder celebrar la jornada.

A l’acte han assistit també la presidenta de la Fundació Esclerosi Múltiple, Rosa Maria Estrany, el responsable de l’Oficina de Taules Sectorials del Departament d’Agricultura, Josep Presseguer, el director operacional de Supermercados Champion, Jordi Fernández, el president d’ASOFRUIT, Josep Panadés, el president de Catalonia Qualitat, Antoni Badia, el cap de la Unitat de Neuroimmunologia clínica de l’Hospital Universitari Vall d’Hebron, Xavier Montalban, el director d’Estratègia i Coordinació del Departament de Sanitat, Manel Balcells i els padrins de l’acte Asha Miro i Joan Lluís Bozzo.