Jornada sobre l'evolució dels programes de manteniment amb metadona complicats a Catalunya

query_builder   16 desembre 2002 19:16

event_note Nota de premsa

Jornada sobre l'evolució dels programes de manteniment amb metadona complicats a Catalunya

El director general de Drogodependències i Sida del Departament de Sanitat, Joan Colom, i el cap del servei de Psiquiatria de l’Hospital de la Santa Creu i Sant Pau, Enric Àlvarez, presentaran demà dimarts, dia 17, a les 9:30 h, a la Sala d’Actes del Departament de Sanitat i Seguretat Social la Jornada sobre “Evolució dels programes de manteniment amb metadona complicats a Catalunya”.

Els Programes de Manteniment amb Metadona (PMM) són actualment la intervenció terapèutica més eficaç en el tractament de pacients heroïnòmans que no aconsegueixen resultats positius en els tractaments de desintoxicació. Els PMM són tractaments psicofarmacològic de la dependència d’opiacis i un recurs que aconsegueix disminuir les conseqüències negatives del consum il•legal de substàncies psicoactives, així com la morbiditat i mortalitat associada.

El Servei de Psiquiatria de l’Hospital de la Santa Creu i Sant Pau, a proposta de la direcció general de Drogodependències i Sida del Departament de Sanitat, va posar en marxa l’any 2001 el Programa d’avaluació i tractament per a pacients amb PMM complicats o fracassats. Aquest programa, que es desenvolupa en règim ambulatori o d’ingrés, es basa en l’ús de procediments analítics i terapèutics específics que delimiten, identifiquen i tracten els diferents problemes que poden presentar aquests malalts.

Des de la posada en marxa dels PMM han estat atesos 131 pacients, dels quals el 77,9% han estat homes i el 22,1% dones. Els pacients tractats provenen dels centres pertanyents a la Xarxa d’Atenció a les Drogodependències.