Inauguració del nou edifici de l'àrea d'adolescents Benito Menni, a Sant Boi de Llobregat

query_builder   4 setembre 2003 14:01

event_note Nota de premsa

Inauguració del nou edifici de l'àrea d'adolescents Benito Menni, a Sant Boi de Llobregat

El conseller de Sanitat i Seguretat Social, Xavier Pomés, inaugurarà dissabte, 6 de setembre, a les 12h, el nou edifici de l’àrea d’adolescents al Benito Menni Complex Assistencial en Salut Mental de les Germanes Hospitalàries del Sagrat Cor de Jesús, a Sant Boi de Llobregat (Baix Llobregat).

El nou equipament, de nova planta, té una superfície de 2.200 m2 i compta amb una unitat de crisi per a adolescents (UCA) i una altra de focalitzada (UCA-subaguts), amb una capacitat total de 50 places. Ambdues unitats donen cobertura a tota la població de Catalunya i són pioneres a l’Estat espanyol.

Aquesta acció estava prevista en els Acords de reordenació dels serveis d’atenció psiquiàtrica i salut mental de Catalunya, signats l’any 1999 entre el Departament de Sanitat i Seguretat Social (DSSS), el CatSalut i les associacions patronals en l’àmbit de la salut mental.

La noves unitats són dispositius assistencials especialitzats en l’atenció a població adolescent amb greus trastorns mentals que, per la seva gravetat i complexitat, requereixen un recurs altament especialitzat. Aquesta nova UCA-subaguts s’afegeix a la UCA-aguts ja existent i des d´ara compartiran el nou edifici que s’inaugura, per donar resposta a les necessitats d’atenció a la població adolescent d’alt risc referida per la xarxa de salut mental infantojuvenil i, en especial, des de les URPI (unitats de referència psiquiàtrica infantil) dels hospitals generals.

A més, estan previstes les col•laboracions amb la Direcció General d’Atenció a la Infància i l’Adolescència, i amb la Direcció General de Justícia Juvenil. Aquesta acció complementa el desplegament de serveis d’hospitalització total i d’hospitals de dia per a població infantil i juvenil que el DSSS ha prioritzat aquests darrers anys.

La inauguració d’aquestes dues unitats s’emmarca dins el Pla d’atenció integral a les persones amb problemes de salut mental, que va ser aprovat pel Govern de la Generalitat el passat 26 d’agost.