Inauguració de la remodelació del CAP Pare Claret de Barcelona i del CAP Canaletes de Cerdanyola

El president de la Generalitat, acompanyat del conseller de Sanitat, inauguraran els dos centres dissabte, 22 de març

query_builder   21 març 2003 12:36

event_note Nota de premsa

Inauguració de la remodelació del CAP Pare Claret de Barcelona i del CAP Canaletes de Cerdanyola

El president de la Generalitat, acompanyat del conseller de Sanitat, inauguraran els dos centres dissabte, 22 de març

El conseller de Sanitat i Seguretat Social, Xavier Pomés, assistirà demà, dissabte, dia 22 de març, a les inauguracions de la remodelació del Centre d’Atenció Primària (CAP) Pare Claret de Barcelona i del CAP Canaletes de Cerdanyola del Vallès, que presidirà el president de la Generalitat, Jordi Pujol.

A les 9h, tindrà lloc la inauguració de la remodelació del CAP Pare Claret de Barcelona situat en un edifici de tres plantes i una superfície de 3.000 m2 al c/ Sant Antoni Ma. Claret, 19-23 del districte de Gràcia.

El CAP Pare Claret compta amb dos equips d’atenció primària (EAP) corresponents a l’Àrea Bàsica de Salut (ABS) 6A Joanic i a l’ABS 6B Vila de Gràcia. Aquests equips han estat ubicats, mentre s’han executat les obres de remodelació al CAP Quevedo.

L’ABS 6A Joanic atén una població de 28.383 habitants de l’àmbit territorial comprès entre els carrers del passeig de Sant Joan, el c/ Còrsega, el c/ Bailén, travessera de Gràcia, c/ de Montmany, c/ de l’Encarnació, c/ de Pi i Maragall, c/ de Sardenya i c/ de Rosselló. L’ABS 6B Vila de Gràcia atén una població de 23.641 habitants delimitats entre els carrers Via Augusta, plaça de Gala Placídia, Via Augusta, rambla del Prat, c/ Gran de Gràcia, c/ Astúries, torrent d’en Viladet, c/ de l’Encarnació, c/ de Montmany, travessera de Gràcia, c/ de Bailén, c/ de Còrsega, i av. Diagonal.

El CAP Pare Claret està ubicat en un edifici de tres plantes, a la primera de les quals hi ha serveis compartits per ambdues ABS com són la recepció, el despatx d’atenció a l’usuari, el despatx centraleta, 2 consultes d’atenció continuada, 2 sales de tractament d’atenció continuada, 4 boxes d’extracció, sala de presa i conservació de mostres, arxiu general, magatzem clínic, direcció i radiologia.

A la segona planta hi ha ubicada l’ABS 6A Joanic que compta amb despatxos, sala d’administració i treball social, 7 consultes de medicina general, 7 consultes d’infermeria, 2 consultes de pediatria, 2 consultes d’infermeria pediàtrica, sala de personal, sala de reunions, biblioteca i magatzem que oferiran els serveis de medicina general i pediatria.

L’ABS 6B Vila de Gràcia està situada a la tercera planta de l’edifici i les seves instal•lacions consten de despatxos, sala d’administració i treball social, 6 consultes de medicina general, 6 consultes d’infermeria, 1 consulta i 1 sala de treball d’odontologia, 4 consultes polivalents, 2 consultes del PASSIR, una aula d’educació sanitària i magatzems. Aquest centre ofereix serveis de medicina general, odontologia, atenció sexual i reproductiva i educació sanitària.

El cost del projecte de reforma d’aquest centre ha estat de 2.686.969,64 Euros, a càrrec del pressupostos del CatSalut mitjançant un conveni de col•laboració amb el Consorci Sanitari de Barcelona. Amb la remodelació del CAP Pare Claret i la posada en marxa dels quips de les ABS 6C-Lesseps i 6E- La Salut queda finalitzada la reforma de l’atenció primària (RAP) al districte de Gràcia.

Posteriorment, a les 10.30h, el president de la Generalitat, acompanyat del conseller de Sanitat, inaugurarà el CAP Canaletes de Cerdanyola del Vallès, a la comarca del Vallès Occidental.

El CAP Canaletes forma part de l’ABS Cerdanyola 2, que consta també del consultori Fontetes. El centre Canaletes atén una població de 20.420 habitants, mentre que el consultori Fontetes atén a 7.000 habitants de la població.

El nou centre està situat al passeig de l’Horta, 17, en un edifici de 1.983 m2 distribuït en tres plantes que compta amb 26 consultes, 4 boxes d’extraccions, admissions, arxiu, sala de treball administratiu i aula d’educació sanitària .

El centre ofereix serveis de medicina general, pediatria, odontologia, infermeria, serveis socials, servei d’admissions i el programa d’atenció a la dona. L’equip d’atenció primària està format per 15 metges de medicina general, 5 pediatres, 2 odontòlegs, 17 diplomats en infermeria, 2 auxiliars d’infermeria, 1 assistent social i 13 auxiliars administratius.

El Departament de Sanitat i Seguretat Social, a través de l’empresa pública Gestió d’Infraestructures, SA (GISA), ha portat a terme la construcció d’aquest Centre d’Atenció Primària per un import de 1.987.126 euros