El Departament de Sanitat facilita la llet infantil als nadons de mares seropositives

query_builder   21 maig 2003 16:11

event_note Nota de premsa

El Departament de Sanitat facilita la llet infantil als nadons de mares seropositives

El Departament de Sanitat i Seguretat Social facilitarà la llet infantil en pols als nadons fills de mares seropositives, en virtut d’un conveni que s’ha signat amb Laboratoris Ordesa, per tal de donar continuïtat al Programa Dida iniciat l’any 1999.

L’alletament artificial dels nadons fills de mares seropositives és una recomanació que fan les institucions sanitàries dels països desenvolupats, dins de l’estratègia general de prevenció de l’epidèmia de la sida.

El Departament de Sanitat i Seguretat Social, en virtut d’un conveni amb Granja Castelló SA, va iniciar l’any 1999 el Programa Dida pel qual es facilitava llet infantil en pols als nadons de mares seropositives. Posteriorment aquest conveni va ser renovat per Novartis Consumer Health SA.

En l’inici del programa van participar 21 centres hospitalaris distribuïts per tot Catalunya. Actualment, el nombre de centres adscrits al Programa és de 25, els quals han atès, des de l’inici l’any 1999, un total de 549 nens menors d’un any fills de mares seropositives.

En els centres col•laboradors es fa el seguiment clinicoepidemiològic de la majoria de fills de mares seropositives que hi ha a Catalunya. En cada centre, el coordinador de sida pediàtrica que fa el seguiment dels nens seropositius al centre hospitalari farà també el seguiment del Programa Dida en el seu entorn.