Barça i Espanyol fan costat a Generalitat i FAD en la prevenció de drogodependències entre els més joves

Aquest divendres, 11 d'abril, es presenta El Club del Bon Esportista

query_builder   9 abril 2003 19:45

event_note Nota de premsa

Barça i Espanyol fan costat a Generalitat i FAD en la prevenció de drogodependències entre els més joves

Aquest divendres, 11 d'abril, es presenta El Club del Bon Esportista

El FC Barcelona i el RCD Espanyol col•laboraran amb la Fundación de Ayuda contra la Drogadicción (FAD) i el Departament de Sanitat de la Generalitat de Catalunya en la prevenció de l’ús i l’abús de drogues entre els infants i joves. Aquesta col•laboració es materialitzarà en el suport i participació activa de les dues entitats al programa El Club del Bon Esportista.

L’objectiu d’aquest programa és promoure l’activitat esportiva com a font d’aprenentatge de valors positius i com a fórmula òptima d’ocupació del temps lliure, alternativa als consums de drogues.

La proposta consisteix en organitzar una estructura en forma de club, El Club del Bon Esportista , en què es poden inscriure els nens i nenes del segon i tercer cicle d’Educació Primària (de 8 a 12 anys) que facin o desitgin fer de l’esport una activitat per passar-s’ho bé i aprendre. A través del Club podran participar en activitats diverses com ara torneigs i campaments; trobades i fòrums amb esportistes populars; assistir com a espectadors a esdeveniments esportius; conèixer els seus esportistes favorits i tenir coneixement sobre els diferents esports i la seva pràctica a través de les federacions que els dirigeixen, entre d’altres. Aquestes activitats es podran dur a terme tant en el medi escolar com en el temps de lleure, per la qual cosa es pretén la participació activa de professorat, monitors de lleure i famílies.

El Club del Bon Esportistaés una iniciativa de la Fundación de Ayuda contra la Drogadicción en col•laboració amb la Direcció General de Drogodependències i Sida del Departament de Sanitat i Seguretat Social de la Generalitat de Catalunya, i amb el suport del Programa d’Educació per a la Salut a l’Escola.

El club compta també amb la col•laboració de l’Obra Social de Caja Madrid i en aquests moments ja en formen part uns 130.000 alumnes de més de 1.800 centres escolars de diferents indrets de l’Estat.

La presentació, aquest divendres

Aquest proper divendres, dia 11 d’abril, a les 13.00 hores i a la sala d’actes del Departament de Sanitat i Seguretat Social, tindrà lloc la signatura dels convenis de col•laboració del FC Barcelona i el RCD Espanyol amb la Fundación de Ayuda contra la Drogadicción i la Direcció General de Drogodependències i Sida per a desenvolupar el programa de prevenció de l’ús i l’abús de drogues entre els més joves: El Club del Bon Esportista.

Els convenis els signaran Fèlix Millet, vice-president de la Fundació FC Barcelona; Esteban Oromí, vice-president de la Fundació del RCD Espanyol; Ignacio Calderón, director general de la Fundación de Ayuda contra la Drogadicción, i Joan Colom, director general de Drogodependències i Sida del Departament de Sanitat i Seguretat Social de la Generalitat de Catalunya.

En representació del FC Barcelona també participaran en aquest acte Xavier Pérez Farguell, director general; Joan Lacueva, director gerent; Ricard Maxenchs, director de l’Àrea Social, i els jugadors Gaby Cairó, de la secció d’hoquei patins, Joan Carles Navarro, de bàsquet, i Carles Puyol, de futbol.

En representació del RCD Espanyol hi seran presents Josep Lluís Marcó, director general; Claudi Biern, patró de la Fundació; Javier Sáenz, director general de la Fundació; Àngel Morales, capità del RCD Espanyol, i Juan Garrido, entrenador de futbol sala.

Per la Fundación de Ayuda contra la Drogadicción també hi serà present l’Eulàlia Alemany, directora de l’Àrea Social.