Actuacions portades a terme pel Departament de Salut en relació als marcapassos de l'empresa Neurocor de València

query_builder   20 juliol 2004 14:25

event_note Nota de premsa

Actuacions portades a terme pel Departament de Salut en relació als marcapassos de l'empresa Neurocor de València

L’Agència Espanyola de Medicaments i Productes Sanitaris ha ordenat el cessament de la fabricació, comercialització i retirada del mercat de tots els marcapassos no implantats fabricats per l’empresa NEUROCOR de València. Així mateix, s’ha recomanat als metges responsables fer un seguiment, al més aviat possible, d’aquells pacients que duen implantat un d’aquest marcapassos per tal d’avaluar la necessitat de la seva substitució.

A Catalunya s’han identificat 47 pacients que varen ser implantats amb un marcapàs IBERIS PLUS en els hospitals següents: 13 a l’Hospital de Bellvitge, 33 a la Clínica Corachan i 1 a l’Hospital de Barcelona. Immediatament  que es va tenir coneixement dels fets, el Departament de Salut va contactar amb els responsables clínics de la seva implantació per tal de compartir les accions urgents a prendre.

A partir d’aquell moment, es va iniciar la revisió dels pacients, per tal de decidir en cada cas les actuacions més adients. Actualment se segueixen revisant els pacients, els quals estan essent citats pels metges responsables del seu procés assistencial. Els pacients implantats amb algun d’aquests marcapassos, que ho requereixin, seran citats, durant les properes hores, pels seus centres respectius.