Pasqual Maragall: Tinc la impressió que aquest informe marca un abans i un després respecte el PHN"

query_builder   6 març 2004 12:40

event_note Nota de premsa

Pasqual Maragall: Tinc la impressió que aquest informe marca un abans i un després respecte el PHN"

6-3-2004

En referència al document intern de la Direcció General de Medi Ambient de la UE que desaconsella finançar el transvasament de l’Ebre

Pasqual Maragall: “Tinc la impressió que aquest informe marca un abans i un després respecte el PHN”

El president de la Generalitat, Pasqual Maragall, ha afirmat avui, respecte el document intern de la Direcció General de Medi Ambient de la UE que desaconsella finançar el transvasament de l’Ebre a l’hora que denuncia la insostenibilitat d’aquest projecte, que “tinc la impressió que és un posicionament definitiu i marca un abans i un després del PHN”.

En aquestes declaracions realitzades a Figueres, Pasqual Maragall ha subratllat que el transvasament de l’Ebre és “un projecte absurd i antiquat, basat en tesis de fa cent anys que aleshores podien ser assenyades però ara hi ha una altra cultura de l’aigua amb costos ecològics importants”.

Pel president català “pagar un transvasament absolutament discutible i finançar-lo amb el que paguen els consumidors de boca de la regió metropolitana i d’altres zones no té gairebé precedents, sobretot quan hi ha una altra manera d’aconseguir aigua més barata”.

Pasqual Maragall ha explicat també que tornarà a parlar amb el president d’Aragó, Marcelino Iglesias,  abans de fer una anàlisi més aprofundida de l’informe.