Pasqual Maragall: "Els pobles petits poden arribar a dalt de tot si tenen confiança en ells mateixos"

query_builder   17 març 2004 11:23

event_note Nota de premsa

Pasqual Maragall: "Els pobles petits poden arribar a dalt de tot si tenen confiança en ells mateixos"

17-3-2004

El president ha lliurat, aquest migdia, la senyera a l’expedició catalano-basca Everest’2004, encapçalada per Josep Pujante i Iosu Feijoo

 Pasqual Maragall: “Els pobles petits poden arribar a dalt de tot si tenen confiança en ells mateixos”

“L’aventura de que dos pobles petits en el món, en el que són molt poca cosa, vulguin arribar a dalt de tot i posar la seva bandera, allà, és la millor il•lustració del que la humanitat vol: cadascú ser cadascú, cada poble ser cada poble i tanmateix plantar la bandera en el punt més alt per tal que tothom la vegi” -ha dit el president de la Generalitat, Pasqual Maragall, als integrants de l’expedició catalano-basca a l’Everest’2004, Josep Pujante i Iosu Feijoo.

“Aquesta fusió entre el que és propi, petit i identitari, per una banda, i el desig d’universalitat, per l’altre, és la millor descripció del que és en definitiva l’aventura humana i, vosaltres –ha afegit- amb la vostra modèstia, i amb la dels vostres pobles estareu demostrant el que vol la humanitat: arribar a dalt de tot”.  

El president Maragall ha fet aquestes afirmacions en l’acte de lliurament de la senyera catalana a l’expedició Everest 2004, encapçalada per l’alpinista català Josep Pujante i el basc Iosu Feijoo. “Si aneu junts – ha dit als expedicionaris- és molt difícil que us parin perquè Euskadi i Catalunya tenen molta força i si arribeu allà dalt hi haurà molta gent que se’n alegrarà perquè diran: els pobles petits i que tenen confiança en ells mateixos poden permetre’s el que sigui”.

En un altre moment de la seva intervenció, el president Pasqual Maragall s’ha ofert a fer les gestions que facin falta des de la Generalitat.

L’objectiu d’aquesta expedició lleugera és l’escalada al Mont Everest, en estil alpí i sense oxigen, i, si és possible, realitzant la travessa integral: pujar per la vessant del Tibet i descendre per la complicada vessant del Nepal. A més, l’expedició té un altre objectiu de caire humanitari i solidari: continuar amb la construcció del Centre Mèdic de Lukka, un petit poble de l’Himàlaia, com a mostra de la solidaritat cap el poble sherpa, en una regió amb greus mancances en infraestructures de salut.

A l’acte, que ha tingut lloc a la Sala Torres Garcia del Palau de la Generalitat, també hi ha estat present el secretari general de l’Esport, Rafel Niubò.