Pasqual Maragall diu que la cultura catalana té ingredients importats que l'enriqueixen i que no es poden separar d'ella

query_builder   24 gener 2004 00:00

event_note Nota de premsa

Pasqual Maragall diu que la cultura catalana té ingredients importats que l'enriqueixen i que no es poden separar d'ella

24-1-2004

Des de Davos, on participa al  World Economic Forum, defensa que les cases regionals passin a dependre del Departament de Cultura 

Pasqual Maragall diu que la cultura catalana té ingredients importats que l’enriqueixen i que no es poden separar d’ella

El president de la Generalitat, Pasqual Maragall ha defensat des de Davos el fet que les relacions entre la Generalitat i entitats com les cases regionals passin a dependre del Departament de Cultura i no de Benestar Social, com fins ara.

Maragall, ha afirmat que : “En el Govern nacionalista conservador hi havia aquesta idea de que eren almoines que s’havien de fer, que era com una mena de caritat que s’havia de fer amb aquests pobrets que arribaven aquí, a Catalunya. Jo crec- ha dit- que s’ha de canviar d’enfocament i considerar que la cultura catalana té ja uns ingredients molts coneguts- d’altra banda- i amb molt d’èxit a sobre, té molts ingredients importats que l’han enriquit i l’enriqueixen i que formen part del cor de la cultura catalana, que no són pas una qüestió a separar de la cultura i a considerar com una operació caritativa”.

Aquestes afirmacions les ha fet, aquest migdia, el president Maragall, des de Davos, on participa a les sessions del World Economic Forum de Davos. El mandatari català assistirà, a primera hora de la tarda , a la locució que farà el primer ministre de Turquia, Recep Tayyip Erdogan, amb qui es va reunir el passat mes de desembre.

Tot seguit, també serà present a la sessió sobre el futur de les relacions transatlàntiques, que comptarà amb la intervenció, entre d’altres, de Javier Solana, i a una taula rodona en la qual hi prendran part el president d’Equador, Lucio Gutiérrez; el president d’Argentina, Néstor Kirchner; el del Perú, Alejandro Toledo, i Josep M. Figueres del World Economic Forum.

Demà, diumenge, a dos quarts d’onze del matí, el president Maragall intervindrà coma a ponent en la sessió sobre “Un diàleg sobre l’Islam i la Democràcia”. També participaran en aquest col•loqui el director del Centre Internacional per al diàleg entre civilitzacions d’Iran, Ataollah Mohajerani; el ministre d’Estat per a l’Economia de Turquia, Ali Babacan; el cap executiu de l’Olayan Financing Company d’Arabia Saudita; el president de l’Acadèmia d’Harvard per a Afers Internacionals i l’Àrea d’estudis d’EUA, Samuel P. Huntington, i el representant de la BBC, Timothy Sebastian, que serà el conductor del diàleg. 

Paral•lelament a la celebració del World Economic Forum, aquests dies té lloc a Davos l’Open Forum 2004, un seminari de debats organitzat per entitats civils. El president català té previst intervenir en la cloenda d’aquesta trobada diumenge a les dues de la tarda per parlar sobre el Fòrum Universal de les Cultures 2004.