Maragall: "Volem tenir les millors relacions internacionals amb aquells que signifiquen més per a nosaltres, per proximitat física, cultural i històrica"

query_builder   21 gener 2004 00:00

event_note Nota de premsa

Maragall: "Volem tenir les millors relacions internacionals amb aquells que signifiquen més per a nosaltres, per proximitat física, cultural i històrica"

21-1-2004

El president de la Generalitat ha fet aquestes declaracions aquesta nit, a l’inici del sopar del Cos Consular acreditat a Barcelona

Maragall: “Volem tenir les millors relacions internacionals amb aquells que signifiquen més per a nosaltres, per proximitat física, cultural i històrica”

“El nostre interès és tenir les millors relacions en tots aquells entorns internacionals que signifiquen més per a nosaltres per proximitat, ja sigui per proximitat física, cultural o històrica”, ha dit el president de la Generalitat, Pasqual Maragall, durant la seva intervenció en el sopar del Cos Consular acreditat a Barcelona que es realitza aquesta nit al Palau de la Generalitat.

A més del president Maragall també assisteixen al sopar el conseller en Cap, Josep Lluís Carod-Rovira, el conseller de Relacions Institucionals i Participació, Joan Saura; la consellera de Cultura, Caterina Mieras, i el conseller de Comerç, Turisme i Consum, Pere Esteve.

El president Maragall ha afirmat que “la vocació del nostre país continuarà sent internacional, tenir unes bones relacions internacionals”. Ha exemplificat la prioritat del govern en els països de l’entorn de la Mediterrània, Europa, Amèrica Llatina, però ha afegit: “també per descomptat tota la resta dels països del món. El món és ja una aldea global, el món ja no ens és aliè, res del que succeeix al sud-est asiàtic. Ho estem veient per a bé, inclòs, de vegades, per a mal”.

Pasqual Maragall s’ha referit també a la implantació empresarial internacional. Així ha afirmat que la preocupació d’aquest govern serà “que neixin noves empreses internacionals aquí”. Però al mateix nivell també ha marcat com a objectiu que  “empreses d’aquí puguin tenir també productes i productors lluny de les nostres costes”.  En aquest punt ha explicat: “volem ser el punt d’origen d’empreses mitjanes, petites i grans que estiguin presents a tot el món”.