El president Maragall recorda que és necessari arribar a acords amb els països d'origen de les migracions

query_builder   2 setembre 2004 19:42

event_note Nota de premsa

El president Maragall recorda que és necessari arribar a acords amb els països d'origen de les migracions

2-9-2004

Aquest migdia el president ha inaugurat el Congrés Mundial “Moviments Humans i Immigració”, en el marc del Fòrum 2004

El president Maragall recorda que és necessari arribar a acords amb els països d’origen de les migracions

“Cal arribar a acords amb el països d’origen de les migracions per posar ordre en els  processos de sortida i, complementàriament, per canalitzar les inversions que permetin la creació de llocs de treball en aquest països, que els immigrants busquen a fora del seu país”- ha afirmat el president de la Generalitat, Pasqual Maragall, en el decurs de la inauguració del Congrés Mundial “Moviments Humans i Immigració”, que se celebra en el marc del Fòrum 2004.

En un altre moment de la seva intervenció, Pasqual Maragall també ha explicat  que els moviments migratoris són un element permanent de la construcció del futur de la humanitat en el món obert i sense fronteres.  Pel president, “l’emigració no pot ser l’última esperança per a tantes persones sinó que hauria de ser un dret, una  possibilitat, i no una solució desesperada o una obligació”.

En el marc de la reflexió que ha realitzat,  el president Maragall també ha afirmat que la pàtria de cadascú es tria tant com s’hereta i que els homes i les dones són d’allà on guanyen la seva llibertat i veuen respectada la seva dignitat.

Finalment, el president ha recordat que els costos humans de la immigració els paguen no només els propis immigrants sinó també els habitants dels barris de destí i els  usuaris de serveis públics, especialment els de la salut i l’educació, que han de compartir amb els que arriben de fora.

En el decurs de la sessió inaugural també hi ha intervingut l’escriptora Najat El Hachmi; el director del Congrés i director de l’Institut Europeu de la Mediterrània (IEMED), Andreu Claret; l’escriptor Juan Goytisolo, que ha pronunciat la conferència “Metáfora de la Inmigración”, i l’alcalde de Barcelona i president del Fòrum , Joan Clos.

Aquest Diàleg del Fòrum, que se celebrarà fins el 5 de setembre, reuneix nombrosos especialistes en migracions que intercanviaran idees i experiències per tal d’ajudar els responsables institucionals a elaborar polítiques que beneficiïn tant els països d’origen com els d’acollida.