Declaració President de la Generalitat

query_builder   18 febrer 2004 09:21

event_note Nota de premsa

Declaració President de la Generalitat

DECLARACIÓ PRESIDENT DE LA GENERALITAT

Dimecres, 18 de febrer de 2004

S’ha produït el que es podia esperar i ja va succeir fa quatre anys abans d’unes eleccions generals, aleshores ETA va trencar la treva i va assassinar un general i l’exvicelehendakari Fernando Buesa. Ara no trenquen la treva perquè no n’hi ha, ara seguiran matant, si poden. Si poden, seguiran matant.

Que diguin que no mataran a Catalunya ens indigna més, pel que té de perversió. Perquè pretén utilitzar la mort com a eina per a dividir els pobles d’Espanya. És repugnant.

No perdonarem mai, mai, mai, l’assassinat d’Ernest Lluch, dels policies municipals, dels regidors del PP, de les víctimes d’Hipercor, de Vic, del Mosso d’Esquadra mort a Roses, … Mai. Ni oblidarem a Jáuregui, ni al matrimoni de Sevilla, Alberto Jiménez Becerril i la seva esposa Ascensión, ni a Miguel Ángel Blanco, no oblidarem els catalans cap de les víctimes d’ETA, ni les d’aquí ni les d’enlloc.

No volem el perdó d’ETA. Ens fa fàstic. No volem el perdó d’ETA.

Però no ens hem de quedar en el rebuig del sadisme d’aquests personatges i dels seus comunicats patètics.

Com a President de la Generalitat demano, amb urgència, de tot cor, des de Catalunya, que es renovi el Pacte Anti-terrorista per incloure totes les forces polítiques democràtiques, totes.

Que no es doni a ETA el benefici de seguir dividint els demòcrates. Aquest és el se gran benefici.

Sóc conscient que quan s’acosten les eleccions és difícil que les forces polítiques es posin d’acord. Però justament: ¿no està ETA utilitzant un cop i un altre cop aquesta dificultat per a trencar l’acord de tots els demòcrates? ¿No ho va fer l’any 2000? ¿No ens adonem que les nostres divisions donen ales al terror?

Demano, exigeixo, a totes les forces polítiques catalanes, a totes, que expressin el mateix rebuig, la mateixa indignació i la mateixa voluntat de mantenir el debat democràtic que els ciutadans esperen i que ETA vol destruir.

Demano també a totes les forces polítiques espanyoles, a totes, que comparteixin el propòsit que avui Catalunya expressa de sumar les voluntats de tots els demòcrates en un únic esforç antiterrorista.

Desactivem, tots junts, el missatge-bomba que ETA ha enviat avui contra Catalunya i contra la convivència de tots els pobles d’Espanya.