Regulades l'estructura i les funcions de l'Oficina de la Presidència de la Generalitat

query_builder   21 setembre 2004 16:36

event_note Nota de premsa

Regulades l'estructura i les funcions de l'Oficina de la Presidència de la Generalitat

El Govern ha aprovat un decret pel qual es regulen l’estructura i les funcions de l’Oficina de la Presidència de la Generalitat, que esdevindrà l’òrgan d’assistència política i tècnica del president de la Generalitat.

Un decret de l’any 2003 atribueix al Departament de la Presidència el suport directe, l’assistència i l’assessorament tècnic al president de la Generalitat de Catalunya. La importància i alhora l’especificitat d’aquestes funcions aconsellen crear una estructura diferenciada de la Secretaria General del Departament, la qual, tot i dependre’n orgànicament, ho faci directament del president de la Generalitat.

La direcció de l’Oficina de la Presidència li correspon al Secretari General de la Presidència. Aquesta nova Oficina esdevindrà l’òrgan d’assistència política i tècnica del president de la Generalitat i estarà integrada per aquests òrgans: Gabinet de la Presidència, Direcció de Comunicació de la Presidència, Direcció d’Anàlisi i Prospectiva i Gabinet Tècnic de Suport.

El Gabinet de la Presidència serà l’encarregat de proporcionar la informació política i tècnica que sigui necessària, d’assessorar en diverses matèries, i d’elaborar i programar l’agenda de la Presidència. També en dependrà el Gabinet de Relacions Externes i Protocol.

La Direcció de Comunicació de la Presidència, de la qual dependrà el Gabinet de Premsa de la Presidència, tindrà les funcions de dirigir la política de comunicació de la Presidència i de donar suport i assessorar el president en les relacions institucionals amb les empreses i institucions del sector. A més, coordinarà la seva actuació amb la que correspon a la Secretaria de Comunicació.

La Direcció d’Anàlisi i Prospectiva planificarà, dissenyarà i coordinarà l’elaboració d’estudis d’anàlisi i prospectiva que el president consideri prioritaris, i farà el seguiment i l’anàlisi de les polítiques i actuacions prioritzades per la Presidència.

Finalment, el Gabinet Tècnic de Suport s’encarregarà de donar el suport tècnic i administratiu a l’Oficina de la Presidència.