Nomenaments i cessaments

query_builder   30 març 2004 15:42

event_note Nota de premsa

Nomenaments i cessaments

• El Govern ha nomenat avui el senyor Narcís Serra i Serra president del Patronat del Museu Nacional d’Art de Catalunya.

• El Govern ha nomenat la senyora Gemma Sendra i Planas, secretària general del Departament de Cultura.

• El Govern ha designat el senyor Ricard Pérez Casado vocal de la Junta de Govern de l’Institut Europeu de la Mediterrània.

• El Govern ha designat el senyor Josep Maria Carreras i Puigdengoles vocal del Tribunal Català de Defensa de la Competència.

• El Govern ha nomenat els membres dels consells socials de la Universitat de Barcelona, Universitat Autònoma de Barcelona i la Universitat Politècnica de Catalunya, representatius de la societat catalana.

 UB: Joan Josep López i Burniol, Carme Ballbé i Mallol i Joan Corominas i Guerín.

 UAB: Rosa Cullell i Muniesa, Jesús Acebillo i Marín i Joaquim Maria Puyal i Ortiga.

 UPC: Ramon Folch i Guillén, Carles Ponsa i Ballart  i Isabel Clara Simó i Monllor.

• El Govern de la Generalitat ha nomenat els membres del Consell Directiu del Consorci del Circuit de Catalunya. Així, els representants de la Generalitat en aquest Consorci seran:

 Sr. Josep Bargalló i Valls, Conseller en Cap

 Sr. Martí Carnicer i Vidal, secretari general del Departament d’Economia i Finances

 Sr. Rafel Niubò i Baqué, secretari general de l’Esport

 Sr. Lluís Barba i Boada, director de Serveis del Departament de Relacions Institucionals i Participació

 Sr. Josep Lluís Vilaseca i Guasch.

• El Govern ha nomenat el senyor Pere Darder i Vidal membre del Consell Escolar de Catalunya, en representació del sector Personalitats de Prestigi Reconeguts.

• El Govern ha acordat el cessament del senyor Marc Mayer i Olivé com a director del Centre de la Generalitat de Catalunya a Roma.

DOCUMENTACIÓ ADJUNTA

BIOGRAFIES

GEMMA SENDRA i PLANAS, secretària general del Departament de Cultura.

Barcelona, 1960. Llicenciada en Geografia per la Universitat Autònoma de Barcelona.

Ha dirigit l’Àrea de Cultura del Centre d’Estudis de Planificació (CEP) fent treballs de recerca, diagnosi i propostes sobre diversos sectors culturals per les diferents administracions públiques. Ha estat gerent del Gran Teatre del Liceu i directora executiva de Programes del Fòrum. Des de l’any 2002 és gerent del MACBA.

Ha impartit classes en el Master de Gestió Cultural de la Universitat de Barcelona (1996-2000), en el Master de gestió Cultural de la Universitat de Girona (2001-2002), i a Institut de Formació contínua de la Universitat Pompeu Fabra (2002-2003-2004)

NARCÍS SERRA I SERRA, president del Museu Nacional d’Art de Catalunya.

Barcelona, 1943. Doctor en Ciències Econòmiques.

Conseller de la Generalitat de Catalunya de 1977 a 1979. Alcalde de Barcelona de 1979 a 1982. Ministre de Defensa de 1982 a 1991. Vicepresident del Govern de 1991 a 1995. És diputat al Congrés i president de la Fundació Cidob.

RICARD PÉREZ CASADO, vocal de la Junta de Govern de l’Institut Europeu de la Mediterrània.

València, 1945. Doctor en Història Contemporània per la Universitat de València. Llicenciat en Ciències Polítiques i Sociologia per la Universitat Complutense de Madrid. Estudis de Ciències Econòmiques i Humanes.

És membre fundador del Partit Socialista Valencià.  Ha estat vocal de la Comissió de traspasos entre l’Administració Central i el Consell del País Valencià, Secretari General Tècnic de la Conselleria d’Interior del Consell del País Valencià, Regidor i Tinent d’Alcalde d’Urbanisme de l’Ajuntament de València i Alcalde de València. També ha estat Vicepresident de la Federació de Municipis i Províncies d’Espanya, FEMP.

Ha estat vicepresident del consell d’administració de Bancaixa, President de la Comissió Permanent de la Fundació Bancaixa, i actualment Vicepresident 6è de la Fundació.  President de GESBASA, gestora de fons de Bancaixa.

Ha format part del Consell Social de la Universitat Politècnica de València a proposta de les Corts Valencianes.

És autor de diverses publicacions i col•laborador de diversos diaris.

JOSEP M. CARRERAS I PUIGDENGOLAS, vocal del Tribunal Català de Defensa de la Competència

Vilanova i la Geltrú, 1942. Doctor en Ciències Econòmiques per la Universitat de Barcelona, Master of Arts Regional Science per la Universitat de Lancaster i Master of Urban Science per la Universitat de Birmingham. També és Tècnic Superior d’Administració especial i Tècnic Urbanista per l’Institut Nacional d’Administracions Públiques.

Des del 1984 ha estat membre de la Sindicatura de Comptes, i l’última tasca que hi ha exercit, fins al passat mes de febrer, ha estat la de responsable de la fiscalització d’ajuntaments i mancomunitats. Anteriorment, com a funcionari de la Diputació de Barcelona ha treballat en el Pla Director de l’Àrea Metropolitana de Barcelona, i com a funcionari de la Generalitat de Catalunya, ha estat membre de la Comissió d’Urbanisme de Catalunya i cap del Servei de Planificació Territorial.

La seva vida professional també ha estat molt lligada al món acadèmic, com a professor de la Facultat de Ciències Econòmiques de la UB, de l’Escola d’Arquitectura de la UPC i de la Facultat de Ciències Econòmiques de la UAB.