La universitat serà gratuïta per als minusvàlids, majors de 65 anys i víctimes del terrorisme

query_builder   20 juliol 2004 16:22

event_note Nota de premsa

La universitat serà gratuïta per als minusvàlids, majors de 65 anys i víctimes del terrorisme

El Govern ha fixat les taxes universitàries per al proper curs amb la novetat que, per primera vegada, la matrícula serà gratuïta per a persones amb minusvalidesa, majors de 65 anys i víctimes d’actes terroristes, cònjuge i fills que es matriculin per primera vegada a la universitat. Aquestes exempcions serviran com a incentius per disminuir les limitacions i dificultats d’aquests col•lectius a l’hora d’accedir a la universitat. En tot cas, els beneficiaris hauran de pagar la part corresponent a la gestió de l’expedient acadèmic o altres gestions administratives. En el cas de les persones amb minusvalidesa, el grau mínim per tenir la gratuïtat de matrícula és del 33%, acreditat per l’Institut Català d’Assistència i Serveis Socials.

Per a la resta de matriculats, el cost mitjà d’una carrera oscil•larà entre els 615 i els 894 euros, segons el tipus d’estudi. L’increment de preus serà el mateix que es va aplicar l’any passat, del 4,1% (IPC català + 1 punt), sempre a la banda baixa de la forquilla que proposa el Consejo de Coordinación Universitaria del Govern espanyol.

Aproximadament, l’aportació de l’estudiant se situa sobre el 20% del cost global de la matrícula, mentre que la resta va a càrrec de la Generalitat i el Govern estatal (mitjançant les beques).

Els preus es calculen per crèdits en funció de cada assignatura i varien segons el grau d’experimentalitat; si es pren com a base una matrícula universitària de 70 crèdits (el mínim varia entre 50 i 60), el cost total de la matrícula oscil•larà entre els 615 euros d’una carrera amb grau d’experimentalitat 1 i els 894 euros d’una carrera amb grau d’experimentalitat 4. El recàrrec per als qui es matriculen per segon cop d’una assignatura és del 30% (que passa al 50% a partir de la tercera repetició) i els qui ja tenen una carrera i en volen fer una altra hi han de sumar un recàrrec del 40%.

Una altra de les novetats d’enguany fa referència a la possibilitat de demanar, un cop finalitzada la carrera, el Suplement Europeu del Títol, que és el certificat que acredita la trajectòria acadèmica de cada universitari i que s’implantarà de manera progressiva a tot Europa.