Mas:"Els qui diuen que hem perdut 4 anys, que vinguin a veure el nou Hospital de Sant Pau"

El conseller en cap ha inaugurat el Bloc A del nou Hospital, finançat íntegrament per la Generalitat

query_builder   4 juliol 2003 14:33

event_note Nota de premsa

Mas:"Els qui diuen que hem perdut 4 anys, que vinguin a veure el nou Hospital de Sant Pau"

El conseller en cap ha inaugurat el Bloc A del nou Hospital, finançat íntegrament per la Generalitat

El conseller en cap de la Generalitat, Artur Mas, ha inaugurat avui el Bloc A del nou Hospital de la Santa Creu i Sant Pau de Barcelona i ha destacat que la Generalitat ha apostat per la continuïtat de Sant Pau, perquè es consolidi com a hospital de referència i perquè continui sent un centre fort de cara al futur.

Mas ha explicat que el cost del nou hospital, uns 217M €, corre a càrrec de la Generalitat de Catalunya i ha afegit que “als qui diuen que el Govern català perd el temps, que hem perdut els últims 4 anys, que vinguin a fer un tomb per l’Hospital de Sant Pau, i veuran si estem perdent el temps “.

El conseller en cap ha explicat que “la Generalitat ha apostat fort per tenir una sanitat de primera” i ha posat com a exemples les últimes inversions que permeten obres com l’ampliació de l’Hospital de l’Esperit Sant a Santa Coloma de Gramanet, l’ampliació de l’Hospital de Bellvitge, la compra de l’antic Hospital Militar o els hospitals d’Igualada, El Vendrell o Sant Joan Despí. 

L’edifici inaugurat avui, de 36.000 m2, entrarà en funcionament el pròxim setembre. S’hi realitzaran les consultes externes, s’hi faran activitats com a hospital de dia, i s’hi habilitaran 7 quiròfans i les unitats administratives.  L’any 2006 està previst que entrin en funcionament els altres 4 blocs del nou Hospital de la Santa Creu i Sant Pau, que acolliran els serveis d’urgències i els llits d’hospitalització. La nova infraestructura constituirà la tercera seu de l’Hospital de la Santa Creu i Sant Pau, la institució sanitària més antiga d’Espanya.

A banda del conseller en cap, han assistit a la inauguració el cardenal arquebisbe de Barcelona Ricard M. Carles, l’alcalde de la ciutat, Joan Clos, els consellers de Sanitat i Economia, Xavier Pomés i Francesc Homs, el president del Patronat del centre, Eduard Rius i el director general de l’Hospital, Josep A. Grau.