La secretaria de comunicació completa la seva estructura

query_builder   27 gener 2004 12:00

event_note Nota de premsa

La secretaria de comunicació completa la seva estructura

Jordi Fortuny dirigirà l’Oficina de Comunicació del Govern i Santiago Ramentol és el nou subdirector general de Mitjans Audiovisuals

La Secretaria de Comunicació de la Generalitat de Catalunya ha completat la seva estructura amb el nomenament de Jordi Fortuny com a director de l’Oficina de Comunicació del Govern i Santiago Ramentol com a nou subdirector general de Mitjans Audiovisuals. El secretari de Comunicació, Miquel Sellarès, també ha nomenat Antoni Batista com a subdirector de l’Oficina de Comunicació i Josep Gifreu com a nou assessor de la Secretaria.

Després d’aquests nomenaments, l’estructura de la Secretaria de Comunicació és la següent:

-Secretaria de Comunicació del Govern: el seu titular és Miquel Sellarès. Josep Gifreu és assessor extern de la Secretaria. Coordina la comunicació de l’acció del Govern, fa el seguiment informatiu de les seves activitats, supervisa les actuacions en matèria de mitjans de comunicació audiovisual, i coordina la relació entre el Govern de la Generalitat i els mitjans. A banda, el Consell de l’Audiovisual de Catalunya i la Corporació Catalana de Ràdio i Televisió es relaciona amb el Departament de la Presidència a través de la Secretaria. L’Entitat Autònoma del Diari Oficial i de Publicacions de la Generalitat també s’adscriu al Departament mitjançant la Secretaria.

 Subdirecció General de Mitjans Audiovisuals:  Santiago Ramentol és el seu titular. Aquesta Subdirecció exerceix les competències de la Secretaria de Comunicació en matèria de mitjans de comunicació àudiovisuals. Entre aquestes competències hi ha la concessió d’emissores de freqüència modulada i televisió local a Catalunya, l’elaboració de la normativa referent a l’ordenació i regulació del serveis audiovisuals i el control i sanció en aquesta matèria.

 Oficina de Comunicació del Govern: el seu director és Jordi Fortuny i el seu subdirector Antoni Batista. L’Oficina de Comunicació del Govern s’encarrega de la coordinació i el seguiment de la política informativa del Govern, prepara els comunicats del Govern i coordina els serveis de premsa dels Departaments. També s’ocupa de la coordinació i assistència al titular de la Secretaria de Comunicació en l’exercici de les seves funcions de relacions amb els mitjans de comunicació.

La Secretaria de Comunicació del Govern treballa en estreta coordinació amb l’Oficina de Premsa del President, la del conseller portaveu del Govern, la del conseller en cap, la del conseller de Relacions Institucionals i Participació i amb la Direcció General de Difusió.

CURRÍCULUMS

Miquel Sellarès i Perelló. És nascut a Barcelona l’any 1946. Llicenciat en Filosofia i Lletres, és periodista i director de la Fundació Centre de Documentació Política i director de Debat Nacionalista. Exerceix també com a col•laborador de diversos mitjans de comunicació nacionals i comarcals.

Santiago Ramentol i Massana. Va néixer a Barcelona el 1948. És Doctor en Ciències de la Comunicació i periodista, professor de Comunicació Científica a la Universitat Autònoma de Barcelona i conseller del Consell de la Informació de Catalunya. Ha estat director d’informatius diaris en català de TVE Catalunya, redactor en cap de El Periódico de Catalunya (cultura i ciència), director del diari Avui, de Ràdio Estel i de la revista Ciència i Vida.

Jordi Fortuny i Batalla. Nascut el 1955 a Barcelona. És llicenciat en Ciències de la Informació per la UAB. Ha estat cap d’informació econòmica de TVC durant nou anys i mig. També ha dirigit el setmanari El Temps i ha estat co-director del programa Àgora, de TVC. També ha estat director del Centre de Periodisme Digital del Col•legi de Periodistes.

Antoni Batista Viladrich. Va néixer a Barcelona el 1952. És Doctor en Ciències de la Comunicació i professor de la UAB. Té 30 anys d’experiència en diversos mitjans, l’últim dels quals és La Vanguardia (1989-2004). Autor de 14 llibres, ha guanyat dos premis de periodisme en llengua catalana: “Premi Avui” (1986) i “Premi de Periodisme d’Investigació Ramon Barnils” (2001). 

Josep Gifreu i Pinsach. Nascut a Palol de Revardit (Pla de l’Estany) el 1944. Doctor en Ciències de la Informació per la Universitat Autònoma de Barcelona i llicenciat en Filosofia i Lletres per la Universitat de Barcelona. Periodista en actiu entre 1974 i 1986, és catedràtic d’Universitat des de 1992. Ha estat professor a la UAB (1975-1991), i degà dels Estudis de Comunicació Audiovisual de la Universitat Pompeu Fabra (1993-2000). És autor de diversos llibres sobre comunicació i cultura, articulista, investigador i assessor en polítiques de comunicació.