La Generalitat i el Centre Àrab de Barcelona col·laboren per donar a conèixer la cultura àrab a Catalunya

El conveni signat avui prioritza la collaboració en temes ambientals i de patrimoni cultural

query_builder   10 novembre 2003 20:26

event_note Nota de premsa

La Generalitat i el Centre Àrab de Barcelona col·laboren per donar a conèixer la cultura àrab a Catalunya

El conveni signat avui prioritza la collaboració en temes ambientals i de patrimoni cultural

El secretari general de la Presidència, Carles Duarte i el president del Centre Àrab de Barcelona, Radi Al-Xuaibi, han firmat avui un conveni per promoure el coneixement entre les cultures catalana i àrab i la cooperació en els àmbits social, educatiu, econòmic i polític.

Amb aquesta signatura el Govern català  vol donar a conèixer als catalans el món àrab, una cultura cada vegada més present en la societat com a conseqüència de la immigració dels darrers anys. Per als projectes que s’engeguin es crearà una comissió de seguiment amb representants de diversos departaments de la Generalitat i de la Fundació. El conveni prioritzarà la col•laboració en temes mediambientals, de patrimoni, culturals i de recerca.

Les dues parts facilitaran la col•laboració i el treball conjunt amb aquelles entitats ja constituïdes per la Generalitat amb diversos projectes. També promouran el contracte entre representants d’organismes de promoció econòmica per intercanviar informació i difondre les possibilitats d’actuació en els diferents mercats.

En l’última dècada s’ha afegit un nou fenomen a les tradicionals relacions entre Europa i el món àrab: la immigració, procedent sobretot dels països del Magrib. Aquest fet fa necessari potenciar els mecanismes de col•laboració per tal que la cultura àrab sigui percebuda en la realitat cultural d’Europa com un element d’integració. Per la seva banda, Catalunya és un escenari privilegiat per contribuir a ampliar i aprofundir en els intercanvis entre les societats i les cultures del món àrab.